Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft de strandrace van Lemmer gewonnen. De Wolf reed hier zijn allereerste wedstrijd in de 500 klasse en wist beide manches en de superfinale te winnen.

In de eerste manche reed de Wolf zijn eigen wedstrijd. Omdat Jeffrey Herlings al snel uit de wedstrijd was, bouwde de Wolf een veilige voorsprong op en won de manche.

Ook in de tweede manche nam de Wolf kopstart en voerde het deelnemersveld aan. De Wolf reed strak over de diepe knippen en hield het tempo hoog. Dit was ook nodig want in de slotfase kwam Herlings nog hard opzetten maar de Wolf had het gevaar gezien en won ook de tweede manche.

Aan het einde van de dag werd de grote superfinale verreden. De Wolf was er opgebrand om ook deze wedstrijd te winnen. Als leider kwam hij uit de start en sloeg in de eerste ronde de aanvallen van Jeffrey Herlings af. Op het zeer verraderlijke circuit reed de Wolf een hoog tempo maar verloor in de beginfase zijn versnellingspook door een aanrijding met een achterblijver. Ondanks dat de motor in de tweede versnelling stond, bouwde de Wolf zijn voorsprong verder uit en won onbedreigd.

Aankomende zondag zal de Wolf aan de start komen bij de strandrace in Vlissingen.

Daguitslag strandrace Lemmer:
1 Kay de Wolf 100 Pnt
2 Micha Boy De Waal 90 Pnt
3 Sven van der Mierden 86 Pnt
4 Rene Boer 82 Pnt
5 Marcel Conijn 80 Pnt

Uitslag superfinale:
1 Kay de Wolf
2 Jeffrey Herlings
3 Micha Boy de Waal
4 Rene Boer
5 Sven van der Mierden

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search