Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft een sterke veertiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento gereden. De Wolf scoorde met een vijfde en zesde plaats goed en werd hiermee zesde in de daguitslag.

De Wolf arriveerde in Trentino met een gebroken neus, die hij een week eerder bij een zware valpartij tijdens de Grand Prix in Spanje op heeft gelopen. Hij maakte indruk in Trentino door vijfde en zesde te worden in de manches, wat hem een zesde plaats opleverde in het dagklassement.

In de week voorafgaande aan de wedstrijd had hij niet kunnen trainen maar door in beide manches een goede start te pakken kon hij twee solide manches afwerken waarmee hij zijn achtste plaats in de tussenstand heeft weten te verstevigen.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Ik ben heel blij met mijn resultaten van vandaag na mijn valpartij van vorig weekend waarbij ik mijn neus brak. Ik had niet verwacht dat ik terug kon slaan zoals ik nu heb gedaan vandaag. Ik heb er het hoogst haalbare uitgehaald met een zesde plaats. Ik wist in beide manches een goede start te pakken en kon hierdoor buiten de problemen blijven. Ik reed goed vandaag en heb er van genoten. Ik kijk enthousiast uit naar de volgende wedstrijd op woensdag!’’

Daguitslag Grand Prix MX2 Trentino:
1 Tom Vialle 50 Pnt
2 Jago Geerts 44 Pnt
3 Ruben Fernandez 36 Pnt
4 Jed Beaton 34 Pnt
5 Isak Gifting 32 Pnt
6 Kay de Wolf 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Maxime Rénaux 563 Pnt
2 Jago Geerts 471 Pnt
3 Tom Vialle 467 Pnt
4 Mattia Guadagnini 443 Pnt
5 Jed Beaton 429 Pnt
8 Kay de Wolf 362 Pnt

Fotocredits – Juan Pablo Acevedo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search