Buikgriep heeft Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing parten gespeeld tijdens de twaalfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Indonesie. De Wolf liet het hele weekend een goede snelheid zien en kon mee strijden om de podiumplaatsen. Echter door de buikgriep raakte hij zo verzwakt waardoor hij na de eerste manche heeft besloten om in de tweede manche niet meer van start te gaan.

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de Wolf af te rekenen met buikgriep en dit vergde veel van hem. Om zijn krachten te sparen besloot hij om de warm up over te slaan en hoopte op het beste voor in de manches.

In de eerste manche kwam hij goed uit de start en stootte in de beginfase door naar een tweede plaats. Na een aantal ronden kwam hij even ten val en moest de tweede plaats afstaan. Kort daarna begon de vermoeidheid toe te slaan en kwam hij nog twee keer ten val waardoor hij uiteindelijk achtste werd.

Tussen de eerste en de tweede manche kon Kay niets van voedsel binnen houden waardoor hij ook niet kon herstellen. In overleg met het team is besloten om in de tweede manche niet meer van start te gaan.

Omdat Kay in de tweede manche niet tot scoren kwam, eindigde hij in het dagklassement op een vijftiende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een tiende plaats staan. Kay heeft nu drie weken vrij tot aan de volgende Grand Prix in Loket, Tsjechie waardoor hij voldoende tijd heeft om te herstellen.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’We hebben een lange reis gemaakt om hier te komen. Ik keek er erg naar uit en het begon allemaal heel goed. Echter werd ik vanochtend wakker en moest een aantal keren overgeven. Ik voelde me heel ziek. Ik probeerde mijn krachten te sparen door de warm up over te slaan. In de eerste manche pakte ik een hele goede start maar omdat ik me zo slap voelde, kon ik dit niet volhouden en maakte ik teveel fouten. Na de eerste manche heb ik besloten om in de tweede manche niet meer te rijden. Ik ben op het circuit naar de dokter gegaan en heb daar een infuus gekregen tegen uitdroging. Het is wat het is maar we gaan nu herstellen zodat we sterk terug kunnen komen voor de volgende wedstrijd.’’

Uitslagen wereldkampioenschap MX2 Tsjechie:

MX2 – Daguitslag
1. Tom Vialle (KTM) 50pts;
2. Simon Langenfelder (GASGAS) 42pts;
3. Thibault Benistant (Yamaha) 38pts…
15. Kay de Wolf (Husqvarna) 13pts

MX2 – Moto 1
1. Tom Vialle (KTM) 35:33.662;
2. Jago Geerts (Yamaha) 35:42.474;
3. Simon Langenfelder (GASGAS) 35:52.610…
8. Kay de Wolf (Husqvarna) 36:31.217

MX2 – Moto 2
1. Tom Vialle (KTM) 36:06.053;
2. Simon Langenfelder (GASGAS) 36:13.848;
3. Thibault Benistant (Yamaha) 36:32.387

MX2 – Tussenstand wereldkampioenschap
1. Tom Vialle (KTM) 502pts;
2. Jago Geerts (Yamaha) 498pts;
3. Simon Langenfelder (GASGAS) 395pts…
10. Kay de Wolf (Husqvarna) 244pts

Fotocredits – Fullspectrum Media

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search