Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing is in de Grand Prix MX2 van Letland in de top tien geëindigd. De Wolf reed in de eerste manche tegen het starthek aan maar kwam door het veld terug naar voren en wist er nog een negende plaats uit te halen. In de tweede manche kwam hij sterk voor de dag, reed snelle rondetijden maar maakte in de slotfase drie grote fouten waardoor hij genoegen moest nemen met een achtste plaats.

Een week na zijn eerste Grand Prix manchezege in Lommel stond alweer de volgende Grand Prix op het programma in het Letse Kegums. Het circuit is zanderig met veel springschansen, die er gedurende de dag verraderlijk in komen te liggen. Het had in de nacht van zaterdag op zondag geregend waardoor de baan er tijdens de training hier en daar drassig bij lag. De verschillen tussen de rijders waren bijzonder klein in de kwalificatie. Kay zette verschillende keren aan om een snelle tijd op de klok te zetten en kwam uiteindelijk uit op een negende tijd.

Bij de start van de eerste manche reageerde Kay te scherp bij de start en reed tegen het starthek aan. Vanaf een laatste plaats moest hij aan een inhaalrace beginnen. De ene na de andere rijder werd een plaats terugverwezen en na een nette inhaalrace wist de Wolf op een negende plaats over de finish te komen.

In de tweede manche zat de Wolf er veel beter bij met de start. Hij boekte in de beginfase een paar plaatsen winst en reed vervolgens een constante wedstrijd op de zesde plaats. Hij leek op deze positie te gaan finishen totdat hij in de laatste ronde een paar foutjes maakte, waardoor hij nog twee plaatsen prijs moest geven en op een achtste plaats over de finish kwam.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Het ging niet slecht hier in Letland. De dag begon niet goed toen ik tegen het starthek aan reed maar ik wist nog best goed terug te komen en eindigde op een negende plaats. Tijdens mijn inhaalrace heb ik veel goede rijders ingehaald en daar was ik tevreden over. In de tweede manche maakte ik drie grote fouten in de laatste ronde en verloor daardoor de zesde plaats. Dat is frustrerend. Van de andere kant ben ik niet gevallen, gezond en heb goede punten weten te scoren. Ik kan dan ook niet ontevreden zijn.’’

In het dagklassement eindigde de Wolf op een negende plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet hij na de wedstrijd in Letland de achtste plaats. Er is nog van alles mogelijk want hij staat op slechts 8 punten van de zevende man. Op zondag 4 september gaat het kampioenschap verder in Turkije.

Daguitslag GP MX2 Letland:
1 Maxime Renaux 50 Pnt
2 Jago Geerts 42 Pnt
3 Mattia Guadagnino 42 Pnt
4 Tom Vialle 33 Pnt
5 Thibault Benistant 30 Pnt
9 Kay de Wolf 25 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Maxime Renaux 271 Pnt
2 Mattia Guadagnini 237 Pnt
3 Jago Geerts 235 Pnt
4 Ruben Fernandez 214 Pnt
5 Thibault Benistant 204 Pnt
8 Kay de Wolf 184 Pnt

Fotocredits – JP Acevedo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search