Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in Lommel nipt het podium gemist. De Wolf kwam in de eerste manche na een valpartij in de eerste ronde terug naar een vijfde plaats. In de tweede manche kende hij een moeilijke beginfase maar kreeg daarna het juiste ritme te pakken en vocht zich terug naar een tweede plaats. Door een kleine valpartij moest hij deze positie nog weer afstaan en kwam als derde over de finish waarmee hij vierde werd in het dagklassement.

Het circuit van Lommel was op vele punten aangepast voor de triple header Grand Prix en dit zorgde voor veel enthousiasme bij Kay. Gemotiveerd ging hij in de training het circuit op en had al snel een goed ritme in handen. Ook het zetten van een goede tijd lukte en omdat niemand zijn tijd wist te evenaren veroverde hij de pole position.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Kay goed weg maar door een valpartij in de eerste ronde moest hij van ver komen. Alles gevend wist hij zich terug te knokken naar een vijfde plaats en hield hiermee zijn kansen op een podiumplaats open. Ook in de tweede manche zat hij er goed bij met de start maar ditmaal kende hij een moeilijke beginfase waarin hij een aantal posities verloor. Van buiten de top vijf begon hij aan een opmars en kwam met een goed ritme terug naar een tweede plaats. Door een kleine valpartij moest hij deze weer afstaan maar Kay liet het hier niet bij zitten en ging opnieuw terug in de aanval op de tweede man. Hij probeerde alles wat hij kon maar kwam uiteindelijk net iets tekort en werd als derde afgevlagd.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’In beide manches ben ik even een keer ten val gekomen. In de eerste manche had ik het moeilijk om naar voren te komen maar wist ik er nog een vijfde plaats uit te halen. In de tweede manche begon het na een aantal ronden echt lekker te gaan en kwam ik terug naar een tweede plaats. Helaas kwam ik toen even ten val en kon de tweede man vervolgens niet meer terug pakken waardoor ik derde werd. Dit foutje koste mij uiteindelijk een podiumplaats maar het was opnieuw een zeer leerzame dag voor mij en we gaan het op dinsdag opnieuw proberen.’’

Met een 5-3 in de manches eindigde Kay op een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap blijft hij op een derde plaats staan. Aanstaande dinsdag staat de laatste wedstrijd van dit kampioenschap op het programma, eveneens op het circuit van Lommel.

Daguitslag EMX250 Lommel:
1 Thibault Benistant 50 Pnt
2 Mattia Guadagnini 44 Pnt
3 Hakon Fredriksen 38 Pnt
4 Kay de Wolf 36 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 34 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 376 Pnt
2 Mattia Guadagnini 352 Pnt
3 Kay de Wolf 272 Pnt
4 Hakon Fredriksen 253 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 235 Pnt

Fotocredits – Bavo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search