Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft niet deel kunnen nemen aan de laatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Belgische Lommel. De Wolf kwam in de tijdtraining ongelukkig ten val na een aanrijding met een andere rijder en raakte hierbij geblesseerd.

Na zijn sterke optreden op zaterdag, was de Wolf er klaar voor om het seizoen op een sterke manier af te sluiten. Hij was op weg naar een snelle tijd in de tijdtraining toen hij na een springbult met een andere rijder in aanraking kwam en ongelukkig ten val kwam. De Wolf werd eerst in de medische unit op het circuit en later in het ziekenhuis onderzocht en hieruit kwam dat hij zijn neus heeft gebroken en een hersenschudding op heeft gelopen.

Omdat de Wolf niet tot scoren kwam vandaag, is hij de derde plaats in de eindstand kwijt geraakt en heeft het kampioenschap nu afgesloten op een vierde plaats. Kay zal door deze blessures een aantal weken rust moeten houden en zal zich dan gaan voorbereiden op het wereldkampioenschap MX2 2021.

Fotocredits – Bavo

Eindstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 423 Pnt
2 Mattia Guadagnini 377 Pnt
3 Hakon Fredriksen 293 Pnt
4 Kay de Wolf 272 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 269 Pnt

Fotocredits – Bavo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search