Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in het Spaanse Arroyomolino een podiumplaats weten te behalen. De Wolf reed twee sterke manches waarin hij met een tweede en vijfde plaats netjes derde werd in de daguitslag. Voor de Wolf is dit zijn twee podiumplaats van dit seizoen.

Het circuit van Arroyomolino is een aangelegde baan met verschillende mooie sprongen en technische secties erin. Kay begon positief aan de dag en had in de training een goed gevoel op het circuit. Dit wist hij in de tijdtraining om te zetten in een goede tijd want hij kwam uit op een derde tijd en keerde tevreden terug naar het paddock.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Al snel kreeg hij de tweede plaats steevast in handen en wist zich hier netjes op stand te houden. De Wolf reed geconcentreerd en maakte geen fouten en dit leverde hem een mooie tweede plaats op.

Ook in de tweede manche zat hij er goed bij na de start en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Ditmaal had hij gelijk een strijdend groepje achter zich en moest in de beginfase de derde plaats afstaan. Lang wist hij stand te houden op een vierde plaats maar met nog twee ronden te gaan kwam Thibault Benistant er nog langs waardoor de Wolf de manche afsloot op een vijfde plaats.

Met een 2-5 in de manches eindigde de Wolf op een derde plaats in het dagklassement. Met dit goede resultaat heeft hij zijn derde plaats in de tussenstand weten te verstevigen en staat 21 punten voor op de vierde man. Volgend weekend staat de volgende EMX250 wedstrijd op het programma in het Belgische Lommel.

Daguitslag EMX250 Spanje:
1 Mattia Guadagnini 50 Pnt
2 Thibault Benistant 40 Pnt
3 Kay de Wolf 38 Pnt
4 Lorenzo Lucorcio 37 Pnt
5 Gianluca Facchetti 36 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 326 Pnt
2 Mattia Guadagnini 308 Pnt
3 Kay de Wolf 236 Pnt
4 Hakon Fredriksen 215 Pnt
5 Tim Edberg 201 Pnt

Fotocredits – Bavo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search