Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft een moeilijke zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in Mantova gekend. De Wolf liet een goede snelheid zien maar door matige starts en valpartijen kwam hij niet verder dan een zestiende en negende plaats in de manches.

Door hevige regenval en storm lag het circuit er in de ochtend modderig bij in de vrije training. Omdat de zon er door kwam droogde de baan snel maar wel lagen er in de tijdtraining veel sporen in het circuit. Kay had een goed ritme in handen en slaagde erin om een hele snelle tijd op de klok te zetten. De Wolf pakte de pole position en kon hiermee in beide manches als eerste een plaats zoeken achter het starthek.

Kay kon in de eerste manche zijn goede startpositie niet omzetten in een goede start. Hij moest aan een opmars naar voren beginnen maar bij twee valpartijen tijdens de wedstrijd verloor hij kostbare tijd. Na een aantal ronden reed hij pas op een negentiende plaats maar probeerde nog zover mogelijk terug naar voren te komen. Hij wist er nog een zestiende plaats uit te halen maar was hier niet tevreden mee en wilde het in de tweede manche absoluut beter doen.

De start van de tweede manche was beter maar door een valpartij in de eerste ronde kwam hij pas buiten de top 25 uit de eerste ronde. Opnieuw had de Wolf veel werk te doen maar kwam door het veld terug naar voren. De ene na de andere rijder werd gepasseerd en omdat hij het tempo strak kon blijven houden tot in de slotfase wist hij nog verschillende rijders te passeren en kwam op een negende plaats over de finish.

Commentaar teammanager Rasmus Jorgensen: ‘’Het was een moeilijke dag voor Kay waarbij hij ook wat pech had met andere rijders. Maar daarnaast maakte hij ook teveel fouten en valpartijen. Hij staat nog steeds derde in de tussenstand en we hopen dat hij volgend weekend in Spanje beter scoort.’’

Met een 16-9 in de manches eindigde Kay op een elfde plaats in het dagklassement en blijft hiermee op een derde plaats staan in de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap. Volgend weekend staat de volgende wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap op het programma in het Spaanse Madrid.

Fotocredits – Bavo

Daguitslag EMX250 Mantova:
1 Mattia Guadagnini 50 Pnt
2 Jorgen Matthias Talviku 36 Pnt
3 Hakon Fredriksen 36 Pnt
4 Thibault Benistant 35 Pnt
5 Marcel Conijn 33 Pnt
11 Kay de Wolf 17 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 286 Pnt
2 Mattia Guadagnini 258 Pnt
3 Kay de Wolf 198 Pnt
4 Hakon Fredriksen 188 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 180 Pnt
12 Gianluca Facchetti 98 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search