Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft de schade in de zesde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in Mantova beperkt weten te houden. In beide manches kwam de Wolf een keer ten val maar door niet op te geven wist hij er toch een negende en tiende plaats uit te halen.

Het circuit van Mantova was hier en daar wat aangepast ten opzichte van het circuit waar op zaterdag op werd gereden. Op zijn zestiende verjaardag had Kay het goede gevoel gelijk gevonden op de baan en ging in een hoog tempo rond. Het zetten van een snelle tijd ging hem goed af en hij sloot de kwalificatie dan ook af op een derde tijd in zijn groep.

Gemotiveerd ging hij in de eerste manche van start maar helaas kwam hij in het gedrang van de eerste ronde ten val en moest van ver terug komen. De Wolf begon aan een opmars en bleef knokken tot in de slotfase. Dit leverde hem nog een negende plaats op.

In de tweede manche verliep de eerste ronde beter en kwam hij op een elfde plaats voorbij start/finish. Al snel werkte hij zich op naar een achtste plaats en had de aansluiting met de rijders voor hem. Helaas maakte hij een klein foutje waardoor hij ten val kwam. Kay werd teruggeslagen tot buiten de top tien maar ging terug in de aanval en wist in de slotfase nog twee rijders te passeren en kwam op een tiende plaats over de finish.

Met een 9-10 in de manches eindigde Kay op een negende plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap staat de Wolf na zes wedstrijden op een derde plaats. Aankomende zaterdag staat de volgende EMX250 wedstrijd op het programma in Mantova.

Daguitslag EMX250 Mantova:
1 Mattia Guadagnini 50 Pnt
2 Hakon Fredriksen 42 Pnt
3 Lorenzo Locurcio 36 Pnt
4 Thibault Benistant 36 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 32 Pnt
9 Kay de Wolf 23 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 251 Pnt
2 Mattia Guadagnini 208 Pnt
3 Kay de Wolf 181 Pnt
4 Hakon Fredriksen 152 Pnt
5 Tim Edberg 152 Pnt

Fotocredits – Bavo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search