Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in de zesde wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap in het Italiaanse Mantova een tweede plaats weten te behalen. De Wolf pakte deze positie in de tweede manche. In de eerste manche liet de Wolf na een slechte start een goede snelheid zien maar in de top tien rijdend kwam hij ten val en moest daardoor genoegen nemen met een twaalfde plaats.

Na een goede voorbereiding op de wedstrijd had de crosser uit Eersel het juiste gevoel al snel gevonden op de baan. In de tijdtraining zette hij een goede tweede tijd op de klok in zijn groep en verzekerde zich hiermee van een ideale startplaats in de beide manches.

Bij de start van de eerste manche kwam de Wolf niet lekker weg en moest daardoor vanuit het middenveld naar voren zien te komen. Alles gevend wist hij zich in deze sterk bezette klasse naar voren te rijden. Echter op een tiende plaats rijdend, kwam hij in het midden van de wedstrijd ten val en verloor hierbij kostbare posities. Op een veertiende plaats moest hij opnieuw aan een opmars beginnen en wist in het resterende deel van de wedstrijd nog twee plaatsen winst te boeken en kwam als twaalfde over de finish.

In de tweede manche was het anders want toen zat de Wolf er vele malen beter bij met de start. Hij kwam op een vierde  plaats uit de eerste ronde en wist in de beginfase door te stoten naar een derde plaats. Hij volgde de twee kopmannen en zette in de tweede helft van de wedstrijd de aanval in om de tweede man te passeren. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij deze positie over en hield in de rest van de manche stand op deze positie. De kopman was al te ver weg om nog te achterhalen waardoor Kay zich op de tweede plaats concentreerde en deze positie ook vast wist te houden tot over de finish.

Met een 12-2 in de manches eindigde de crosser uit Eersel op een vijfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap staat hij nu op een gedeelde tweede plaats. Aanstaande dinsdag wordt de volgende wedstrijd op het circuit van Mantova verreden!

Daguitslag EMX250 Kampioenschap Mantova:
1 Thibault Benistant 41 Pnt
2 Hakon Fredriksen 38 Pnt
3 Tim Edberg 35 Pnt
4 Gianluca Facchetti 34 Pnt
5 Kay de Wolf 31 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 215 Pnt
2 Mattia Guadagnini 158 Pnt
3 Kay de Wolf 158 Pnt
4 Isak Gifting 128 Pnt
5 Tim Edberg 126 Pnt

Photocredits – Bavo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search