Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft vandaag in de vierde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Letse Kegums net naast de eindzege gegrepen. In eerste instantie had hij hem maar toen de derde man na de finish een tijdstraf kreeg, verloor de Wolf de eindzege en werd tweede in de daguitslag.

Het circuit van Kegums was op een aantal plaatsen drastisch aangepast waardoor de rijders voor deze laatste wedstrijd van de triple header een andere baan voorgeschoteld kregen. Kay was gemotiveerd en wilde in deze laatste wedstrijd nog wat moois laten zien. In de training liet hij met een tweede tijd zien dat er zeker rekening met hem moest worden gehouden in de strijd om de podiumplaatsen.

In de eerste manche pakte De Wolf een redelijk goede start en kon net buiten de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme wist hij de rijders voor zich te passeren en stootte door naar de koppositie. Dit wist hij lang vast te houden. Echter in de slotfase kwam Thibault Benistant, die van buiten de top tien naar voren moest komen, hard opzetten en zette de druk volop de ketel bij de Wolf. Kay probeerde hem erachter te houden maar dit lukte niet en moest genoegen nemen met een goede tweede plaats.

Ook in de tweede manche reed de Wolf een zeer sterke wedstrijd. Na een aantal ronden kreeg hij de tweede plaats in handen en wist dit vast te houden tot aan de finish. Met deze tweede plaats had hij voldoende om de eindzege te pakken totdat de derde man na de finish een aantal strafplaatsen toegewezen kreeg omdat zijn motor teveel geluid produceerde. Dit had voor Kay het gevolg dat de vierde man een plaats opschoof en hiermee meer punten pakte dan Kay en met de eindzege aan de haal ging. Kay eindigde hierdoor op een tweede plaats in het dagklassement.

Rasmus Jorgensen (teammanager Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing): ‘’Het was een geweldige dag voor onze 15 jaar jonge junior. Twee keer tweede en pakte hiermee de dagzege totdat de derde man een aantal strafplaatsen kreeg omdat zijn motor teveel geluid maakte. Voor ons voelde deze wedstrijd nog steeds als een overwinning.’’

Met deze goede resultaten is Kay opgeklommen naar een vierde plaats in de tussenstand en staat slechts 1 punt achter op de derde man. De volgende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap wordt verreden op 3 oktober in het Italiaanse Mantova.

Daguitslag EMX250 Letland:
1 Thibault Benistant 45 Pnt
2 Kay de Wolf 44 Pnt
3 Mattia Guadagnini 43 Pnt
4 Meico Vettik 34 Pnt
5 Tim Edberg 30 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 174 Pnt
2 Mattia Guadagnini 136 Pnt
3 Isak Gifting 128 Pnt
4 Kay de Wolf 127 Pnt
5 Tim Edberg 91 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search