Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in de derde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Letse Kegums opnieuw een plaats winst geboekt in de tussenstand. De Wolf kwam in de eerste manche op een vierde plaats rijdend hard ten val maar sleepte er toch nog een veertiende plaats uit. In de tweede manche kwam hij ijzersterk terug en wist na een zwaar bevochten wedstrijd als vierde over de finish te komen. Met deze resultaten klom hij in de tussenstand een plaats op en staat nu vierde!

Het circuit van Kegums was op een paar kleine punten aangepast ten opzichte van de wedstrijd van dinsdag. Kay had niet veel tijd nodig om aan het circuit te wennen en zette in de tijdtraining een aantal snelle tijden op de klok. Hij sloot de sessie af op een goede derde tijd waarmee hij in beide manches een ideale startplaats uit kon kiezen!

Met vertrouwen ging hij in de eerste manche van start. De Wolf kende een goede beginfase waarin hij in de top vijf te vinden was. Even viel hij terug naar een zesde plaats door een foutje maar de Wolf vocht terug en kreeg de vierde plaats opnieuw terug in handen. Echter in het midden van de wedstrijd kwam hij in een snelle chicane in de kant en dit zorgde ervoor dat hij hard ten val kwam. Omdat het lang duurde voordat hij zijn motor weer aan de praat had, viel hij helemaal terug naar rond de twintigste plaats. De Wolf liet zich niet uit het veld slaan en ging terug in de achtervolging, om er uiteindelijk nog een veertiende plaats uit te halen.

De tweede manche was een spannende! De Wolf kwam sterk voor de dag en kwam van rond de tiende plaats terug naar voren. In het tweede deel van de wedstrijd kreeg hij uitzicht op een derde plaats maar omdat hij Gianluca Facchetti niet gelijk wist te passeren, verloor hij een aantal plaatsen en hierdoor moest hij al het werk weer opnieuw doen. De Wolf bleef vechten voor wat hij waard was en wist op een vierde plaats over de finish te komen.

Met een 14-4 in de manches eindigde Kay op een zevende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap is hij gestegen naar een vierde plaats. Aankomende zondag staat de vierde wedstrijd van het kampioenschap op het programma en deze wordt eveneens verreden op het circuit van Kegums!

Daguitslag EMX250 Letland:
1 Thibault Benistant 50 Pnt
2 Meico Vettik 35 Pnt
3 Isak Gifting 31 Pnt
4 Hakon Fredriksen 31 Pnt
5 Tim Edberg 28 Pnt
7 Kay de Wolf 25 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 129 Pnt
2 Isak Gifting 105 Pnt
3 Mattia Guadagnini 93 Pnt
4 Kay de Wolf 83 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 77 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search