Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing is in de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap opgeklommen naar een vijfde plaats. De Wolf scoorde met een zevende en vijfde plaats constant in de tweede wedstrijd van het kampioenschap in Letland en schoof hiermee in de tussenstand door vanaf een achtste naar een vijfde plaats.

De Wolf voelde zich sterk toen hij aan kwam op het circuit van Kegums en liet dit vanochtend gelijk in de trainingen zien. In zowel de vrije training als de tijdtraining zette hij de snelste tijd op de klok in zijn groep en verzekerde zich hiermee van een goede startplaats in beide manches.

Vol zelfvertrouwen ging hij in de eerste manche van start maar helaas kwam hij niet goed weg en moest vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. In een hoog tempo werkte hij zich op tot richting de top tien totdat hij in de fout ging en weer teruggeslagen werd naar een twintigste plaats. De Wolf gaf niet op en ging wederom in de aanval op de rijders voor hem en wist er nog een knappe achtste plaats uit te halen. Omdat een rijder voor hem een tijdstraf kreeg, schoof de Wolf nog een positie op en werd als zevende geklasseerd.

Ondanks dat de inhaalrace van in de eerste manche hem veel energie had gekost, was hij klaar voor de tweede manche maar ook ditmaal kwam hij niet goed uit de start en moest van buiten de top tien naar voren zien te komen. Hij knokte zich terug naar een vijfde plaats maar maakte toen een fout waardoor hij weer teruggeslagen werd naar een zevende plaats. De Wolf herstelde zich netjes en wist de vijfde plaats terug te pakken en hierop stand te houden tot aan de finish.

Met een 7-5 in de manches eindigde de crosser uit Eersel op een zesde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap is hij opgeklommen naar een mooie vijfde plaats. Aankomende dinsdag wordt de volgende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap verreden in het Letse Kegums.

Daguitslag EMX250 Letland:
1 Thibault Benistant 47 Pnt
2 Mattia Guadagnini 41 Pnt
3 Isak Gifting 40 Pnt
4 Jorgen Matthias Talviku 38 Pnt
5 Tim Edberg 33 Pnt
6 Kay de Wolf 30 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 79 Pnt
2 Isak Gifting 74 Pnt
3 Mattia Guadagnini Pnt
4 Jorgen Matthias Talviku 61 Pnt
5 Kay de Wolf 58 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search