Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing is in de EMX125 wedstrijd in het Duitse Teutschenthal dichtbij zijn eerste manchezege gekomen. De Wolf kende in de eerste manche tegenslag toen hij na een matige start en twee valpartijen niet tot scoren kwam. In de tweede manche revancheerde hij zich en reed lange tijd aan de leiding. Echter in de slotfase kwam hij op het gladde circuit ten val en moest daardoor genoegen nemen met een zesde plaats.

Het circuit van Teutschenthal is zeer technisch met een harde ondergrond en vele hoogteverschillen. Kay had het in de training al gelijk goed naar zijn zin op de baan en zette in zijn groep een derde tijd op de klok.

Gemotiveerd stond hij in de eerste manche achter het starthek maar toen deze naar beneden klapte, werd hij ingesloten en moest in het gedrang aan de wedstrijd beginnen. In het heetst van de strijd kwam hij ook nog een keer ten val in de beginfase waardoor hij ver werd teruggeslagen. Kay zette alles op alles en vocht zichzelf terug de top tien binnen maar een volgende valpartij gooide opnieuw roet in het eten. Kay viel hierdoor ver terug waardoor hij in de eerste manche niet tot scoren kwam.

Gebrand op revanche stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal kwam hij heel goed weg en nam gelijk de leiding in de wedstrijd in handen. Kay zette een strak tempo in en wist de achtervolgers op afstand te houden. Echter toen hij tussen de achterblijvers kwam, maakte hij op een glad gedeelte een fout en kwam ten val. Kay sprong snel weer terug op de motor maar omdat het lang duurde voordat hij zijn motor weer aan de praat had, was hij ver teruggevallen. In de slotfase werd alles nog op alles gezet en dit zorgde ervoor dat hij in de laatste ronde nog twee rijders wist te passeren en als zesde over de finish kwam.

Omdat hij in de eerste manche niet tot scoren kwam, eindigde hij in het dagklassement op een elfde plaats. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap bezet hij nu de zesde plaats. Over drie weken staat voor Kay het wereldkampioenschap 125cc op het programma in het Italiaanse Arco di Trento.

Daguitslag EMX125 Duitsland:
1 Tom Guyon 47 Pnt
2 Simon Laengenfelder 40 Pnt
3 Mike Gwerder 40 Pnt
4 Mattia Guadagnini 33 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 31 Pnt
11 Kay de Wolf 15 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Mattia Guadagnini 218 Pnt
2 Tom Guyon 205 Pnt
3 Mike Gwerder 149 Pnt
4 Jorgen Matthias Talviku 147 Pnt
5 Oriol Oliver 146 Pnt
6 Kay de Wolf 132 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search