Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in de voorlaatste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Belgische Lommel succes en tegenslag gekend.

De Wolf had op zaterdagochtend al snel een goed ritme op de baan en wist de snelste tijd in zijn groep neer te zetten. Hiermee kon hij in beide manches een ideale startplaats uitkiezen.

In de eerste manche kreeg hij een flinke tegenslag voor de kiezen. Net nadat het starthek was gevallen kreeg hij een probleem met de benzinetoevoer van de motor waardoor hij tot stilstand kwam. Kay kon het probleem verhelpen maar begon ver als laatste aan de wedstrijd. Alles gevend wist hij de ene na de andere rijder te passeren en kwam toch nog als zestiende over de finish.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal zat hij er beter bij met de start en had al snel een goed ritme in handen. Hij wist op een nette vierde plaats over de finish te komen waarmee hij negende werd in de daguitslag. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap bezet hij de zevende plaats.

Over drie weken wordt de laatste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap verreden in het Zweedse Uddevalla.

Daguitslag EMX125 Lommel:
1 Simon Laengenfelder 47 Pnt
2 Mattia Guadagnini 47 Pnt
3 Tom Guyon 40 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 34 Pnt
5 Liam Everts 30 Pnt
9 Kay de Wolf 23 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Mattia Guadagnini 265 Pnt
2 Tom Guyon 245 Pnt
3 Simon Laengenfelder 175 Pnt
4 Mike Gwerder 174 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 165 Pnt
7 Kay de Wolf 155 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search