Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in de vierde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Franse St. Jean d’Angely een top drie plaats weten te behalen. Na een valpartij in de slotfase van de eerste manche moest hij genoegen nemen met een veertiende plaats. In de tweede manche kwam hij ijzersterk terug en wist na een goed gereden wedstrijd als derde te finishen.

Het circuit van St. Jean d’Angely is zeer technisch met een harde ondergrond. De snelheid ligt er hoog en je hebt veel op en afdalingen. Kay voelde zich in de tijdtraining al snel goed thuis op de baan en wist zich als vijfde in zijn groep te kwalificeren voor de wedstrijd.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de top vijf aan de wedstrijd kon beginnen. Echter omdat hij niet lekker in zijn ritme kon komen, moest hij gelijk een aantal plaatsen prijsgeven en viel terug naar een zevende plaats. Lang hield Kay stand op deze positie maar viel in de slotfase terug naar een achtste plaats. De crosser uit Eersel gaf zich niet zomaar gewonnen en bleef de druk op de ketel houden bij de zevende man. Echter in de voorlaatste ronde ging het mis want Kay kwam ten val en viel hierbij verschillende plaatsen terug. Teleurgesteld kwam hij als veertiende binnen maar pakte hiermee wel zeven belangrijke EK punten.

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Hij zat er goed vooraan bij en zat gelijk veel beter in zijn ritme dan in de eerste manche. Kay kon na een aantal ronden de derde plaats over nemen en wist zich hierop goed staande te houden. Met deze derde plaats maakte hij zijn mindere uitslag van de eerste manche goed en eindigde toch nog op een zesde plaats in het dagklassement.

In de tussenstand om het Europees Kampioenschap 125cc staat Kay na de wedstrijd in Frankrijk op een derde plaats. Aankomende donderdag zal de Wolf zijn leidende positie in de Dutch Masters of Motocross in Rhenen verdedigen.

Daguitslag EMX125 Frankrijk:
1 Tom Guyon 50 Pnt
2 Mattia Guadagnini 42 Pnt
3 Mike Gwerder 36 Pnt
4 Eddie Wade 34 Pnt
5 David Braceras 29 Pnt
6 Kay de Wolf 27 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Mattia Guadagnini 185 Pnt
2 Tom Guyon 158 Pnt
3 Kay de Wolf 117 Pnt
4 Oriol Oliver 117 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 116 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search