Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in de derde wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap in het Italiaanse Mantova een zesde plaats weten te behalen. De Wolf liet een goede snelheid zien, alleen zat het hem niet helemaal mee.

In de eerste manche werd hij bij de start aangetikt en kwam ten val. Niet veel later kwam hij nogmaals ten val waardoor hij van ver terug naar voren moest zien te komen. Alles werd op alles gezet en dit zorgde ervoor dat Kay er nog een twintigste plaats uit wist te halen.

In de tweede manche streed hij om de tweede plaats maar omdat het moeilijk was om in te halen, moest hij een plaats vinden waar zijn aanval kon slagen. Echter bij een inhaalmanoeuvre kwam hij ten val en finishte daardoor als zesde.

Met deze resultaten eindigde hij op een tiende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap staat de crosser uit Eersel na drie wedstrijden op een vijfde plaats. Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma in het Franse St. Jean d’Angely. 

Daguitslag EMX125 Kampioenschap Mantova:
1 Mattia Guadagnini 50 Pnt
2 Simon Laengenfelder 36 Pnt
3 Eddie Jay Wade 31 Pnt
4 Oriol Oliver 30 Pnt
5 Guillem Farres Plaza 28 Pnt
10 Kay de Wolf 16 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Mattia Guadagnini 143 Pnt
2 Tom Guyon 108 Pnt
3 Jorgen Mathias Talviku 95 Pnt
4 Oriol Oliver 91 Pnt
5 Kay de Wolf 90 Pnt

Fotocredits: Bavo

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search