Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Rhenen weten te winnen. De Wolf reed twee goede manches en verzekerde zich met een tweede en een eerste plaats in de manches van de dagzege.

Op het harde, technische circuit van Rhenen had de Wolf gelijk al een goed ritme in handen. Hij perste er in de training een hele snelle ronde uit en wist op het heuvelachtige circuit de pole position te veroveren.

In de eerste manche pakte Kay een goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Hij vocht zich naar voren maar had een aantal ronden nodig voordat hij aan kwam op een tweede plaats. Opdat moment had de kopman al een gat weten te slaan. Kay zette de achtervolging in maar zijn tempo lag niet hoog genoeg om het verschil te kunnen maken waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Gebrand op beter stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Hij zat er opnieuw goed bij met de start en wist in de beginfase de koppositie in handen te nemen. Met een goed ritme ging hij over het circuit en gaf de concurrentie geen kans om hem nog van de koppositie te verdringen. De Wolf won de tweede manche en verzekerde zich hiermee tevens van de dagzege!

In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross bezet de crosser uit Eersel nu de tweede plaats en kijkt tegen een achterstand aan van 11 punten op de kopman. De laatste en beslissende wedstrijd van de Dutch Masters is op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Daguitslag Dutch Masters 125 in Rhenen:
1 Kay de Wolf 47 Pnt
2 Kjell Verbruggen 45 Pnt
3 Kay Karssemakers 36 Pnt
4 Dave Kooiker 31 Pnt
5 Hakon Osterhagen 29 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 125cc:
1 Kjell Verbruggen 115 Pnt
2 Kay de Wolf 104 Pnt
3 Dave Kooiker 80 Pnt
4 Nikita Kucherov 79 Pnt
5 Liam Everts 73 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search