Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde de Dutch Masters 125 titel in de wacht weten te slepen.

Voor De Wolf is dit zijn derde opeenvolgende titel in de Dutch Masters of Motocross.

Kay begon aan de wedstrijd met een achterstand van elf punten op de leider in het kampioenschap. Zijn opdracht was winnen wilde hij nog kans maken op de titel. In de training vloog hij er gelijk fanatiek in en perste er een hele snelle tijd uit waarmee hij de pole position pakte.

Omdat het circuit bloedsnel was, concentreerde Kay zich om een goede start te pakken. Dit lukte en in de eerste manche kon hij op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij volgde de kopman en zette hem gedurende de wedstrijd onder druk. In het tweede deel van de wedstrijd nam hij de koppositie over en sloeg een gat ten opzichte van zijn achtervolgers. Hij gaf de eerste plaats niet meer uit handen en boekte een belangrijke manchezege. Omdat zijn grootste concurrent niet verder kwam dan een negende plaats, stond Kay voor aanvang van de tweede manche 1 punt voor in de strijd om de titel.

Het was erop of eronder in de tweede manche. Op zijn Husqvarna TC125 wist hij kopstart te pakken maar kreeg zijn concurrent gelijk in zijn achterwiel mee. De Wolf reed bekeken en maakte geen fouten. In het tweede deel van de wedstrijd begon hij weg te lopen en gaf de koppositie in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen.

Met een dubbele manchezege pakte hij de dagoverwinning maar ook de Dutch Masters titel. Over twee weken staat voor Kay de volgende belangrijke wedstrijd op het programma, de voorlaatste wedstrijd van het EMX125 kampioenschap in Lommel.

Daguitslag Dutch Masters Lichtenvoorde:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Dave Kooiker 42 Pnt
3 Adam Kovacs 36 Pnt
4 Kjell Verbruggen 34 Pnt
5 Kjeld Stuurman 32 Pnt

Eindstand Dutch Masters of Motocross 125cc:
1 Kay de Wolf 154 Pnt
2 Kjell Verbruggen 149 Pnt
3 Dave Kooiker 122 Pnt
4 Adam Kovacs 108 Pnt
5 Kay Karssemakers 95 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search