Na zijn zege in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park wist Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing ook in het Franse Lacapelle Marival te winnen. Het 14-jarige talent zette beide manches naar zijn hand en pakte de eindzege!

De dag begon voortvarend met de snelste tijd in de tijdtraining. Met een verschil van bijna drie seconden op de tweede man keerde de Wolf met vertrouwen terug naar het paddock om zich te gaan voorbereiden op de eerste manche.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Netjes rijdend stuurde hij zijn Husqvarna TC125 over het circuit en controleerde de wedstrijd. Kay werkte een foutloze wedstrijd af en kwam als winnaar over de finish.

Ook in de tweede manche nam hij gelijk de leiding in handen en wist gedurende de wedstrijd een voorsprong op te bouwen van zo’n dertien seconden. Op het moment dat de Wolf tussen de achterblijvers kwam, nam hij iets gas terug om geen risico’s te nemen. Omdat zijn voorsprong groot genoeg was, kon hij zich dit veroorloven en kon hij opnieuw onbedreigd naar de zege te rijden!

Met een dubbele manchezege won Kay het dagklassement. In de komende weken zal de crosser uit Eersel hard blijven werken om sterk aan de start te komen in de eerste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap op 30 en 31 maart in Valkenswaard.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Het was een perfect weekend voor mij. In beide manches pakte ik kopstart. Ik heb een straf tempo ingezet en geprobeerd om dit vast te houden tot aan de finish. Deze twee overwinningen geven mij veel vertrouwen maar ik weet dat het moeilijker zal worden wanneer het EMX125 Kampioenschap van start gaat. Ik probeer met beide voeten op de grond te blijven staan en focus mijzelf op de toekomst. Tot nu toe is het een geweldig voorseizoen en ik hoop dat ik mijn wedstrijdtempo nog iets kan verbeteren tijdens het seizoen.’’

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search