Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in het Britse Hawkstone Park een sterk debuut gemaakt in de 125cc klasse. De crosser uit Eersel wist beide manches winnend af te sluiten en kwam hiermee als winnaar uit de bus.

Na een goede wintervoorbereiding was Kay er klaar voor om zijn eerste wedstrijd van het seizoen te rijden. Voor Kay was de baan in Hawkstone Park helemaal nieuw maar toch was hij al snel aan de baan gewend en wist in de laatste ronde van de training de snelste tijd op de klok te zetten.

In de eerste manche kwam hij na een redelijke start al snel aan op een tweede plaats maar door een kleine valpartij verloor hij kostbare tijd. De Wolf sprong snel terug op zijn Husqvarna en begon te jagen op de kopman. Met nog drie ronden te gaan sloeg hij toe en wist de manche winnend af te sluiten.

In de tweede manche vertrok hij als leider aan de wedstrijd en dit maakte het een stuk makkelijker. De crosser uit Eersel werkte een gecontroleerde manche af en kwam als winnaar over de finish.

Volgend weekend zal Kay van start gaan in de internationale wedstrijd in Lacapelle Marival.

Fotocredits: Grietje MX Pics

Daguitslag 125cc Hawkstone Park:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Joel Rizzi 44 Pnt
3 Bobby Bruce 40 Pnt
4 Jens Walvoort 32 Pnt
5 Sam Nunn 31 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search