Kay de Wolf van Husqvarna Factory Racing heeft tijdens het KNMV Motorsport Gala in Doetinchem de Ben Majoor Trofee gewonnen. Deze onderscheiding is een aanmoedigingsprijs voor getalenteerde motorsporters.

“Ik was al een aantal keren eerder op het podium gehuldigd maar met deze prijs had ik absoluut geen rekening gehouden,” vertelt De Wolf.

De crosser uit Eersel prolongeerde in 2018 zijn Open Nederlandse en Dutch Masters titel in de 85cc klasse en werd tweede in het Europees en wereldkampioenschap. Door deze prestaties kon hij een meerjarig contract tekenen met het Husqvarna Factory team waarvoor hij dit jaar uit gaat komen in de 125cc klasse.

‘’Ik ben al een hele tijd op de 125cc aan het trainen en het gaat goed. Vanaf midden december t/m begin februari verblijf ik met het team in Spanje om daar onder goede omstandigheden te kunnen trainen. De overgang naar het nieuwe team heeft voor veel professionaliteit gezorgd. Op conditioneel en motorisch gebied word ik helemaal begeleid, wat heel fijn is en waardoor ik de juiste stappen kan zetten. Ook is het fijn om te weten dat er een vaste groep mensen en sponsors achter mij staat die samen met mij willen proberen om verder te groeien naar de top van de motorcross.’’

Kay traint in Spanje iedere dag met zijn twee teammaten, Thomas Kjer Olsen en Jed Beaton, en kan zich goed aan hun optrekken. Zowel fysiek als rijtechnisch kan de crosser uit Eersel veel van hun leren. ‘’We zijn iedere dag samen in de weer en er is een hele goede sfeer binnen het team. Jed en Thomas zijn natuurlijk al een aantal stappen verder dan mij en dat is zeer leerzaam. Rasmus Jorgensen houdt alles goed in de gaten en begeleid mij zodat alles in de juiste banen geregeld wordt.’’

Niet alleen op rijtechnisch en conditioneel gebied wordt er hard gewerkt maar ook wordt er veel tijd gestoken in het testen van het materiaal. De circuits zijn in perfecte staat zodat de verschillen qua set up goed getest kunnen worden. ‘’We hebben hier de tijd om in alle rust dingen te proberen. Zo heb ik al even op de wedstrijdmotor kunnen rijden en zijn we met verschillende tandwielverhoudingen bezig geweest om het karakter van de motor naar mijn wensen aan te passen. Alles voelt perfect aan en ik kijk met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen.’’

In de komende weken zullen de voorbereidingen verder gezet worden zodat Kay klaar is om aan zijn debuut in de 125cc klasse te beginnen. Zijn eerste wedstrijd rijdt hij op zondag 17 februari in het Britse Hawkstone Park.

Op de volgende link kunt u zien hoe Kay werd aangekondigd voor de Ben Majoor Trofee: http://www.facebook.com/Motocrossplanet/videos/544644449279939/

Fotocredits: Marvin Duiker

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search