Kay de Wolf heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met Husqvarna Factory Racing dat onder leiding staat van EX wereldkampioen Jacky Martens. De 14-jarige crosser uit Eersel wist dit jaar zijn Dutch Masters en Open Nederlandse titel in de 85cc klasse te prolongeren en wist tweede te worden in het Europees en wereldkampioenschap 85cc. Deze resultaten zijn niet onopgemerkt gebleven waardoor de Wolf een contract heeft kunnen tekenen met dit topteam!

De Wolf zal de overstap maken van de 85cc naar de 125cc en zal zich gaan concentreren op het EMX125 Kampioenschap, Dutch Masters 125cc en het wereldkampioenschap 125cc. Hij is al op de Husqvarna TC125 aan het trainen en samen met het team is hij druk aan het testen om de motor naar zijn wensen af te stellen.

Commentaar Kay de Wolf: ‘’Voor mij is dit een droom die uitkomt. Ik heb altijd opgekeken tegen het Husqvarna fabrieksteam en nu kan ikzelf met deze professionele mensen werken. Ik heb een geweldig seizoen gehad in 2018 waarbij ik twee titels heb gepakt in Nederland en tweede ben geworden in zowel het Europees als het wereldkampioenschap. Ik wil hiervoor het volledige Beursfoon KTM team bedanken voor alles wat ze voor mij hebben gedaan in de afgelopen twee seizoenen. Zij hebben mij de kans gegeven dat ik op hoog niveau kon presteren en daar ben ik ze zeer dankbaar voor. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn carriere en ik zal alles doen wat nodig is om stap voor stap beter te worden. Ik heb een geweldige groep mensen achter me staan en samen met hun wil ik een mooie periode in mijn carriere hebben met hopelijk veel successen.’’

De winterperiode van Kay zal hoofdzakelijk in het teken staan van voorbereiding. Zoals het er nu naar uitziet staat de eerste grote wedstrijd in de 125cc klasse in februari 2019 op het programma.

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search