Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing is in de int.wedstrijd op de Keiheuvel in Mol tweede geworden. Een valpartij in de beginfase van de eerste manche gooide roet in het eten voor zijn zege aspiraties maar wel wist hij met een derde en een eerste plaats netjes tweede te worden.

In de training lag het circuit van Mol er nog snel bij maar dit zou gedurende de dag veranderen. Kay begon positief aan de dag door in de tijdtraining een tweede tijd op de klok te zetten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Lang kon hij hier niet van genieten want door een valpartij verloor hij kostbare tijd. De Wolf wist de schade te beperken in de eerste manche en wist er toch nog een derde plaats uit te halen.

In de tweede manche nam hij zijn revanche en reed een zeer sterke wedstrijd. De Wolf nam de leiding in de wedstrijd in handen en bouwde een veilige voorsprong op. Makkelijk rijdend stuurde hij zijn Husqvarna machine over de diepe knippen en zette de tweede manche naar zijn hand.

Met een 3-1 in de manches eindigde Kay op een tweede plaats in het dagklassement. Volgend weekend staat voor Kay de laatste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap op het programma in het Zweedse Uddevalla.

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search