Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Arnhem weten te winnen. In de eerste manche kwam de crosser uit Eersel niet goed uit de start maar vanaf een tiende plaats kwam hij in een hoog tempo terug naar voren en nam in de derde ronde de leiding in de wedstrijd in handen. Netjes rijdend hield hij stand op de eerste plaats en won de manche. Omdat de tweede manche vanwege de vele regenval werd afgelast, was de uitslag van de eerste manche tevens de daguitslag.

Ondanks de vele regenval van de afgelopen dagen en in de nacht van zaterdag op zondag lag het circuit er in de tijdtraining goed bij. Kay had het goed naar zijn zin op de baan en wist er een tijd uit te persen waarmee hij 2.3 sec sneller was dan de tweede man.

Voor de eerste manche was het gestopt met zachtjes regenen en kwam de regen met bakken uit de lucht. Dit had tot gevolg dat de baan er modderig bij lag. Toen het starthek viel zat Kay er niet goed bij en kwam pas rond de tiende plaats door de eerste bocht. Gelijk maakte hij vele plaatsen goed en kwam al op een derde plaats uit de eerste ronde. In de tweede ronde stootte hij door naar een tweede plaats en in de derde ronde wist hij ook de kopman te passeren. In de zware omstandigheden wist hij de koppositie de hele manche vast te houden en kwam als winnaar over de finish.

Omdat later besloten werd om de tweede manches af te gelasten, betekende dit dat Kay ook de dagzege voor zich opeiste.

Met nog twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap te gaan, heeft Kay een voorsprong van 41 punten op de tweede man. De volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap wordt op 7 oktober verreden in Geldermalsen.

Daguitslag ONK 85cc in Arnhem:
1 Kay de Wolf
2 Kay Karssemakers
3 Scott Smulders
4 Cas Valk
5 Sem Beijer

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search