Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Veendam een tegenslag te verwerken gehad. Kay won de eerste manche maar kreeg na de manche te horen dat hij met nog tien andere rijders gediskwalificeerd was vanwege doorspringen bij een gele vlagsituatie. In de  tweede manche kwam de crosser uit Eersel op een tweede plaats over de finish maar was door de diskwalificatie kansloos om het eindpodium te halen.

Na zijn topprestatie in het wereldkampioenschap 85cc in Australie had Kay even een week rust genomen om te herstellen van de zware reis en inspanningen. Daarnaast kon Kay nog niet beschikken over zijn wedstrijdmateriaal omdat dit nog onderweg is vanuit Australie naar Nederland. Gemotiveerd begon hij aan de dag in Veendam en verzekerde zich van een goede startpositie in de beide manches door in de training een tweede tijd neer te zetten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de top drie aan de wedstrijd kon beginnen. Al snel wist hij door te stoten naar een tweede plaats en toen de kopman een foutje maakte, nam hij de leiding in de wedstrijd over. Kay wist de eerste plaats netjes vast te houden tot in de slotfase en won de manche. Echter na de manche kreeg hij van de KNMV te horen dat hij samen met nog tien andere rijders gediskwalificeerd was omdat er door al deze rijders doorgesprongen zou zijn bij een gele vlagsituatie. Kay en het team twijfelen er erg aan of deze beslissing wel juist is maar helaas kon er niets meer aan veranderd worden en betekende dit een nulscore voor de crosser uit Eersel.

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Wederom zat hij er redelijk goed bij met de start en kon op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase wist hij zich op te werken naar een tweede plaats en wist deze positie vast te houden tot aan de finish.

Omdat Kay in de eerste manche gediskwalificeerd was, kwam hij in het dagklassement niet verder dan een zestiende plaats. Ondanks zijn diskwalificatie blijft Kay aan de leiding staan in de tussenstand en heeft een voorsprong van 26 punten op de tweede man in het kampioenschap.

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search