Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team is in het wereldkampioenschap 85cc in het Australische Horsham op het podium geeindigd. De crosser uit Eersel wist in de eerste manche na een matige start terug te komen naar een tweede plaats. In de tweede manche kwam hij in de beginfase ten val en moest van ver terug naar voren komen. Kay gooide heel zijn hart in de strijd en vocht zich naar een zesde plaats, wat hem in het dagklassement een tweede plaats opleverde.

Op zaterdag was het circuit van Horsham nog behoorlijk vlak en snel. Dit zorgde ervoor dat de verschillen tussen de rijders bijzonder klein waren. Kay zette in de tijdtraining verschillende snelle tijden op de klok en wist de sessie als derde af te sluiten.

Op zondagochtend was het circuit helemaal anders want de organisatie had de baan flink gesproeid en hierdoor was het glad en modderig. Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Kay niet goed weg en moest aan een opmars beginnen. Dit lukte goed en op zijn Beursfoon KTM machine kwam hij hard terug naar voren. Zijn wilskracht werd beloont met een goede tweede plaats waarmee hij zijn kansen op de wereldtitel open hield.

De tweede manche begon echter met een tegenslag want hij kwam niet goed uit de start en daarnaast zorgde een valpartij ervoor dat hij van ver moest komen. Knokkend voor alles wat hij waard was, wist hij er nog een zesde plaats uit te halen waarmee hij tweede werd in de daguitslag.

Kay is momenteel onderweg terug naar huis en zal zich in de komende dagen voorbereiden op het vervolg van het Open Nederlands Kampioenschap 85cc waarin hij momenteel ook aan de leiding staat!

Daguitslag WK 85cc Australie:
1 Caden Braswell 45 Pnt
2 Kay de Wolf 37 Pnt
3 Kay Karssemakers 36 Pnt
4 Dave Kooiker 35 Pnt
5 Camden McLellan 34 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search