Kay de Wolf van het Beursfoon KTM Team is in de finale van het Europees Kampioenschap 85cc in Loket, Tsjechie op een sterke tweede plaats geeindigd. Na een val bij de start van de eerste manche reed de crosser uit Eersel een dijk van een inhaalrace en wist vanaf een laatste plaats terug te komen naar een zesde plaats. In de tweede manche revancheerde hij zich door na een goede start de manche naar zijn hand te zetten en als winnaar over de finish te komen.

Na een periode van hard trainen en het materiaal prepareren was afgelopen weekend het uur van de waarheid. Na de voorrondes van het Europees Kampioenschap Noord/West, stond in Loket, Tsjechie de finale op het programma. Het weekend werd op zaterdag zeer sterk begonnen want Kay wist in de tijdtraining de snelste tijd neer te zetten waarmee hij in beide manches als eerste een plaats mocht zoeken achter het starthek.

Geconcentreerd bereidde Kay zich voor op de eerste manche. Echter toen het starthek naar beneden klapte, kwam hij met zijn stuur in aanraking met de rijder die naast hem stond en kwam ten val. Vanaf een laatste plaats moest hij aan een inhaalrace beginnen en zette alles op alles om de schade zoveel mogelijk te beperken. Ondanks dat hij veel rijders in moest halen, wist hij hele snelle tijden neer te zetten, wat ervoor zorgde dat hij nog helemaal terug kwam naar een zesde plaats.

Belust op revanche ging Kay in de tweede manche van start. Ditmaal zat hij er goed vooraan bij en kon in de top drie aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en het duurde niet lang voordat hij de koppositie over wist te nemen. Wederom zette hij snelle rondetijden op de klok en dit zorgde ervoor dat hij een gat kon slaan op zijn achtervolgers. Netjes rijdend hield hij de tweede man in de gaten en nam geen onnodige risico’s. Na een manche van twintig minuten en twee ronden kwam hij met een voorsprong van acht seconden als winnaar over de finish.

Dankzij zijn sterke zege in de tweede manche is Kay op een mooie tweede plaats geeindigd in de daguitslag. De volgende belangrijke wedstrijd voor Kay is het wereldkampioenschap 85cc in Australie op 26 augustus.

Daguitslag EMX85 in Loket:
1 Camden McLellan 47 Pnt
2 Kay de Wolf 40 Pnt
3 Liam Everts 40 Pnt
4 Kay Karssemakers 36 Pnt
5 Sanchez Garcia 33 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search