Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team is voor het tweede achtereenvolgende jaar Dutch Masters kampioen in de 85cc geworden. Op het Zwarte Cross festival wist de crosser uit Eersel de titel in stijl in binnen te halen door beide manches op zijn naam te schrijven.

Het Zwarte Cross circuit staat bekend als super snel en dat was ook dit jaar weer het geval. Kay had het goed naar zijn zin op de baan en wist in de training een goede tweede tijd neer te zetten waarmee hij een ideale startplaats uit kon kiezen in de beide manches.

Kay pakte in de eerste manche een goede start en dook in de kopgroep de eerste bocht in. Gelijk had hij de aansluiting met de kopgroep en keek in de eerste paar ronden even de kat uit de boom. In het midden van de wedstrijd zette hij de aanval in op Scott Smulders en wist de tweede plaats over te nemen. Vervolgens richtte hij al zijn peilen op de kopman. Hij sloop naar het achterwiel toe en wist hem in de slotfase met een mooie inhaalmanoeuvre te passeren. Kay kwam als winnaar over de finish en verzekerde zich hiermee gelijk van de Dutch Masters titel!

Bij de start van de tweede manche kwam Kay opnieuw goed weg en kwam als tweede uit het bos gesprongen. Onmiddellijk ging hij in de aanval om de koppositie over te nemen. Hij wachtte zijn kans af en wist in het midden van de wedstrijd de eerste plaats over te nemen. Kay hield het tempo strak en gaf de koppositie in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen.

Met een dubbele mancheoverwinning won Kay het dagklassement op de Zwarte Cross en heeft drie van de vier Dutch Masters wedstrijden weten te winnen. Aankomend weekend zal hij aan de start komen in de finale van het Europees Kampioenschap Jeugd in Loket, Tsjechie.

Daguitslag Dutch Masters Lichtenvoorde:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Scott Smulders 42 Pnt
3 Dave Kooiker 42 Pnt
4 Cas Valk 36 Pnt
5 Jens Walvoort 30 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search