Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft beide manches van het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Lelystad weten te winnen. In de eerste manche pakte hij gelijk kopstart en won. In de tweede manche vocht hij in het leidende groepje totdat hij in de slotfase het verschil begon te maken en opnieuw als winnaar over de finish wist te komen.

Kay begon aan de dag met een derde tijd in de tijdtraining. Lang was er een gele vlagsituatie waardoor hij niet voluit door kon rijden. Ondanks dit was een derde plaats goed voor een goede startplaats en Kay wist dat de punten pas in de manches verdeeld werden. Een goede reactie bij het vallen van het starthek in de eerste manche zorgde ervoor dat Kay als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Netjes rijdend wist hij dit gedurende de wedstrijd vast te houden en wist de manche winnend af te sluiten.

Ook in de tweede manche pakte hij een goede start en kon als vierde aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist hij zich op te werken naar een derde plaats en begon te jagen op de tweede man. Er werd flink gestreden in een groepje van vier dat wiel aan wiel over het circuit ging. In de slotfase sloeg Kay toe en wist de tweede plaats over te nemen, een ronde later wist hij ook de kopman te passeren en door het tempo hoog te houden tot aan de finish kwam hij als winnaar over de finish.

Met een dubbele mancheoverwinning won Kay het dagklassement en heeft hiermee zijn leidende positie in de tussenstand weten te versterken. In de komende weken zal hij hard gaan trainen voor de komende drie belangrijke wedstrijden. Dit zijn de laatste voorronde van het Europees Kampioenschap Jeugd in Markelo, de finale van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross en de EK finale in Loket.

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search