Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Borculo een manchezege weten te pakken. Na twee valpartijen werd de Wolf in de eerste manche derde maar revancheerde zich in de tweede manche door als winnaar over de finish te komen waarmee hij tweede werd in het dagklassement.

Kay voelde zich goed thuis op het snelle, technische circuit van Borculo. In de training veroverde hij de pole position en mocht hiermee in beide manches als eerste een plaats uitzoeken achter het starthek. In de eerste manche pakte Kay kopstart en zette gelijk een hoog tempo in. In het midden van de wedstrijd had hij al een voorsprong op weten te bouwen van zes seconden totdat hij even ten val kwam. Dit koste hem de koppositie maar in de daaropvolgende ronden wist hij het gat tot aan de kopman te dichten. Wiel aan wiel gingen beide rijders over het circuit en vochten voor de winst in de eerste manche. Het gevecht werd beslist toen de kopman voor een bocht hard in de remmen ging waardoor Kay zijn achterwiel aantikte en ten val kwam. Hierdoor verloor hij ook nog de tweede plaats en kwam als derde over de finish.

In de tweede manche revancheerde hij zich door van start tot finish aan de leiding te rijden en de manche winnend af te sluiten. Met een 3-1 in de manches eindigde de crosser uit Eersel op een tweede plaats in het dagklassement.

Aankomend weekend zal Kay van start gaan in de vierde voorronde van het Europees Kampioenschap in het Slowaakse Sverepec.

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search