Een valpartij in de tweede manche van de derde voorronde van het Europees Kampioenschap 85cc in het Duitse Dreetz heeft Kay de Wolf de eindzege gekost. Na een tweede plaats in de eerste manche reed Kay in de tweede manche aan de leiding totdat hij in de slotfase ten val kwam. Omdat hij de motor niet snel aan de praat kon krijgen verloor hij veel plaatsen waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een vijfde plaats, waarmee hij net het podium miste en vierde werd.

Het circuit van Dreetz was een mooie zandbaan waarop Kay zich goed thuis voelde. 39 rijders begonnen op zaterdagochtend aan de training. Kay wist in de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten met een tijd van onder de 2:03 min. waarmee hij het baanrecord verbrak. De kwalificatieheat begon echter met een tegenslag want Kay kwam na de start bij het aanrijden van de eerste bocht met meerdere rijders vast te zitten omdat de kopman onderuit ging en niet meer te ontwijken was. Met een grote achterstand moest Kay vanaf een vierendertigste plaats terug naar voren zien te komen. Alles gevend en knokkend voor iedere plaats wist hij zich helemaal terug op te werken naar een vierde plaats.

Na een goede start in de eerste manche kon Kay op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Het koste hem veel moeite om de tweede man te passeren maar na drie ronden wist hij toch een plaats te vinden waar hij een inhaalmanoeuvre wist te forceren. Vervolgens kwam hij steeds dichterbij de kopman en was er af en toe heel dichtbij. Ondanks dat Kay wel de snelste rondetijd neer wist te zetten, kwam hij in de eerste manche net iets tekort en werd als tweede afgevlagd.

Na een goede pauze was Kay klaar voor de tweede manche. Wederom pakte hij een goede start en kwam op een derde plaats door de eerste bocht. Binnen twee ronden wist hij de koppositie over te nemen en reed vervolgens rondenlang aan de leiding. Echter met nog twee ronden te gaan maakte Kay een fout en kwam ten val. Hij sprong snel terug op de motor maar kreeg deze helaas niet snel gestart. Hierdoor verloor hij veel tijd en plaatsen en kwam op een zevende plaats terug in de wedstrijd. In de slotfase gaf hij alles wat hij nog had en wist nog twee rijders terug te pakken om uiteindelijk als vijfde over de finish te komen. Ook in deze manche had Kay de snelste rondetijd waarmee te zien is dat het met zijn snelheid goed zit.

Met een 2-5 in de manches eindigde Kay op een vierde plaats in het dagklassement en staat na drie wedstrijden op een derde plaats in de tussenstand, slechts vier punten achter de leider in het kampioenschap.

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search