Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Harfsen gewonnen. Na een spannend gevecht om de koppositie kwam hij in de eerste manche net iets tekort en werd tweede. In de tweede manche nam hij kopstart en zette de wedstrijd naar zijn hand.

In de ochtend gebeurde er iets waar Kay de hele dag last van heeft gehad. Zijn broertje Raff werd als bezoeker aangereden en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Omdat Kay naast hem naar het circuit stond te kijken, zat de schrik er goed in. Toch besloot hij om in de manches van start te gaan en heeft zich de hele dag kranig geweerd!

Omdat de 85cc klasse de eerste klasse was die het circuit opging, was de baan nog bloedsnel in de training. Kay deed er alles aan om een snelle tijd neer te zetten en dit zorgde ervoor dat hij de training als derde afsloot.

In de eerste manche was het Kay die een hele goede start wist te pakken en op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Ondanks dat het ongeluk van zijn broertje hem nog door het hoofd spookte, ging hij de strijd aan om de overwinning. Echter na een mooi gevecht moest hij genoegen nemen met een tweede plaats maar hield hiermee wel zijn kansen op de eindzege open.

Tussen de manches in heeft Reiger Suspension een klein beetje fine tuning aan de vering gedaan waardoor Kay met het gewenste comfort het circuit op kon. Kay had ondertussen gehoord dat het naar omstandigheden redelijk goed ging met zijn broertje Raff en ging er in de tweede manche voor om te winnen. Hij pakte kopstart en leidde van start tot finish.

Kay won het dagklassement en blijft hiermee leider in het kampioenschap. Aankomend weekend staat voor de crosser uit Eersel de derde voorronde van het Europees Kampioenschap 85cc op het programma in het Duitse Dreetz.

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search