Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft in de tweede voorronde van het Europees Kampioenschap 85cc in het Finse Vantaa het podium op twee punten gemist. In de eerste manche reed de crosser uit Eersel een knappe inhaalrace en kwam vanaf een vijftiende plaats terug naar een tweede plaats. In de tweede manche nam hij gelijk de leiding in handen maar kwam door twee valpartijen uiteindelijk niet verder dan een zesde plaats.

In de eerste manche kwam Kay niet goed weg bij de start en moest vanaf een veertiende plaats terug naar voren zien te komen. Met snelle rondetijden wist hij de ene na de andere rijder een plaats terug te verwijzen en werkte zich op naar een tweede plaats. Omdat het gat tot aan de kopman toen al behoorlijk groot was, had Kay te weinig tijd om deze nog te dichten en koos voor een goede tweede plaats.

Uiterst geconcentreerd ging hij in de tweede manche van start en ditmaal kwam hij op een tweede plaats door de eerste bocht. Gelijk wist hij de koppositie in handen te nemen maar door een zware valpartij in de derde ronde verloor hij veel tijd en werd helemaal teruggeslagen naar een achtste plaats. Kay herstelde zich goed en wist zich terug op te werken naar een vierde plaats, wat opdat moment al voldoende was voor het dagpodium. Maar Kay wilde meer en begon de druk op te voeren bij de derde man. Echter door nog een fout kwam hij opnieuw ten val waardoor hij genoegen moest nemen met een zesde plaats.

Met een 2-6 in de manches miste Kay op twee punten het dagpodium en eindigde nu als vierde. Over twee weken staat de volgende voorronde om het Europees Kampioenschap 85cc op het programma in het Duitse Dreetz.

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search