Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill een belangrijke stap gezet naar prolongatie van zijn Dutch Masters titel. De Wolf werkte in de hitte twee ijzersterke manches af en wist zowel de eerste als de tweede manche winnend af te sluiten.

Kay wist op voorhand dat de wedstrijd in Mill een belangrijke zou worden. Als leider in het kampioenschap begon hij aan de dag maar om voor de laatste wedstrijd in Lichtenvoorde toch een fijne voorsprong te hebben, was het belangrijk dat hij twee keer goed zou scoren. Gelijk vanaf het begin van de dag voelde Kay zich vertrouwd op het circuit en wist er in de ochtend een tijd uit te persen waarmee hij met een verschil van een seconde op de tweede man de pole position pakte.

Voor de eerste manche was de temperatuur al flink opgelopen maar Kay leek hier weinig last van te hebben. In zowel de eerste als de tweede manche was het de Wolf die zijn goed geprepareerde KTM machine als eerste door de eerste bocht stuurde en de HGS holeshot Awards pakte. Strak rijdend ging hij over de knippen en wist in beide manches al snel een veilige voorsprong op te bouwen. Met een verschil van zestien seconden in de eerste manche en twintig seconden in de tweede manche schreef de crosser uit Eersel beide manches op zijn naam!

Kay heeft nu twee van de drie Dutch Masters wedstrijden weten te winnen en begint op 13 juli met een voorsprong van 28 punten op de tweede man aan de laatste wedstrijd van het kampioenschap in Lichtenvoorde.

Daguitslag Dutch Masters 85cc:
1 Kay de Wolf 1-1
2 Kay Karssemakers 2-2
3 Dave Kooiker 3-3
4 Jack Grayshon 5-5
5 Scott Smulders 9-4

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 85cc:
1 Kay de Wolf 144 Pnt
2 Kay Karssemakers 116 Pnt
3 Dave Kooiker 109 Pnt
4 Scott Smulders 104 Pnt
5 Liam Everts 68 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search