Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team is sterk aan de voorrondes van het Europees Kampioenschap 85cc begonnen. In de eerste wedstrijd in het Deense Esbjerg wist de crosser uit Eersel beide manches te winnen en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap.Op zaterdagochtend gingen er 56 rijders van start in twee groepen.

Kay zat in de eerste groep en liet gelijk in de trainingen zien dat het met zijn snelheid goed zat. Hij trainde als snelste van beide groepen en wist later op de dag ook de kwalificatieheat te winnen waarmee hij de pole position veroverde.

Met vertrouwen ging hij in de eerste manche van start. Hij kwam goed weg en dook op een tweede plaats de eerste bocht. Gelijk voerde hij de druk op bij de kopman en wist in de tweede ronde al de koppositie in handen te nemen. Omdat de tweede man aardig in de buurt wist te blijven en bij het passeren van de achterblijvers iets dichterbij kwam, kon Kay geen enkel moment verslappen. Tot aan de finish bleef hij geconcentreerd rijden en sloot de eerste manche naar tevredenheid winnend af.

Een kopstart in de tweede manche zorgde ervoor dat hij als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Lang hield hij stand op de eerste plaats maar door een foutje verloor hij heel even de koppositie. Dit was echter van korte duur want Kay sloeg een ronde later met een mooie inhaalmanoeuvre terug en wist de koppositie terug in handen te nemen. Wel bleef de tweede man dicht in de buurt tot aan de finish maar Kay hield het tempo strak en wist zo ook de tweede manche winnend af te sluiten.

Met een dubbele manchezege won Kay het dagklassement in Denemarken. Volgend weekend komt de crosser uit Eersel aan de start in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill.

Daguitslag EK 85cc in Denemarken:
1 Kay de Wolf 1-1
2 Liam Everts 2-3
3 Kay Karssemakers 6-2
4 Dave Kooiker 4-5
5 Cas Valk 4-9

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search