Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft in Oirschot het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen op zijn naam geschreven. De Wolf wist beide manches op zijn naam te schrijven en pakte het volle aantal punten. In de kleine wielen klasse kwam Raff in actie, helaas kwam hij net tekort voor het podium en werd vierde.

Kay wist in de tijdtraining een goede tweede tijd op de klokken te zetten. Er werd getraind in twee groepen en met veel snelle jongens in zijn groep gaf dit vertrouwen voor de wedstrijd. Toen het starthek voor de eerste maal viel greep de Beursfoon KTM-rijder meteen de kopstart. Vervolgens wist hij meteen een goed tempo te pakken en door strakke lijnen te rijden wist hij elke ronde meer afstand te nemen van de rest van het veld.

Later op de dag wist Kay opnieuw kopstart te pakken en ontketend begon hij aan zijn wedstrijd. Meteen in de tweede ronde had hij al een gaatje van zo’n vier seconden op de concurrentie en ook in deze manche wist hij dit uit te bouwen tot een comfortabele dertien seconden. Een mooie dubbelslag waardoor Kay nu nog steviger aan de leiding staat van het Open Nederlands Kampioenschap.

Na een keurige derde tijd in de training kende Raff een slechte start in de eerste manche waardoor hij buiten de top twintig aan zijn wedstrijd begon.  In de eerste ronde wist hij meteen veel plaatsen goed te maken en bij de eerste doorkomst lag hij zelfs al op de negende plaats. Vervolgens wist hij in het verloop van de wedstrijd nog enkele plaatsen goed te maken en kwam als vijfde over de finish.

In de tweede manche pakte Raff een veel betere start en kwam als zevende uit de eerste bocht. Bijna de hele manche lag de KTM-rijder op de derde plaats maar helaas moest hij in de slotfase toch nog een plaats prijsgeven en kwam als vierde over de finish. Een 5-4 in de manches betekende in het dagklassement een vierde plaats.

Aankomend weekend reist familie de Wolf af naar Denemarken, waar de eerste voorronde van het Europees Kampioenschap zal worden verreden.

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search