Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Westerbork op zijn naam geschreven. De crosser uit Eersel wist de dagzege te pakken met een tweede en een eerste plaats in de manches. Ook Raff de Wolf mocht een derde plaats in de 85cc kleine wielen plaats nemen op het podium.

De vrijwilligers hadden circuit “de Weidestukken” optimaal geprepareerd en dit zorgde voor een mooie wedstrijd dag. Raff kende een goede tijdtraining waarin hij de derde tijd op de klokken zette. Helaas zat hij er tijdens de start van de eerste manche heel slecht bij waardoor hij pas als achtentwintigste uit de eerste bocht kwam. Raff begon aan een sterke inhaalrace en wist zich al snel op te werken naar een vierde plaats. Echter bij een aanval op de derde positie kwam Raff ten val waardoor hij genoegen moest nemen met de vierde plaats. Ook in de tweede manche kende Raff een zeer slechte start en kwam opnieuw buiten de top twintig door de eerste bocht. Ook nu knokte de KTM-rijder voor alles wat hij waard was en wist er nog een derde plaats uit te halen waarmee hij ook derde werd in het dagklassement.

Broer Kay wist in de tijdtraining de snelste tijd op de klokken te zetten en begon vol zelfvertrouwen aan de eerste manche. Als vierde kwam Kay uit de eerste bocht en had in de beginfase moeite om in het goede ritme te komen. Na vijf ronden kwam hij op de tweede plaats terecht en had het juiste ritme gevonden. Hij kwam nog heel dicht in de buurt van de kopman maar strandde uiteindelijk op twee seconden waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats. In de tweede manche leek Kay opnieuw af te stevenen op de tweede plaats totdat de koploper in de voorlaatste ronde in de fout ging. Hier wist Kay optimaal van te profiteren, nam de leiding over en sloot de manche winnend af.

Met een 2-1 in de manches pakte Kay de dagzege in Westerbork en blijft aan de leiding staan in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap.

Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen
1 Bradley Mesters 100 pnt
2 Giovanni Pruijmboom 90 pnt
3 Raff de Wolf 79 pnt
4 Noah Ho 79 pnt
5 Levi Schrik 71 pnt

Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen
1 Kay de Wolf 95 pnt
2 Kay Karssemakers 95 pnt
3 Scott Smulders 82 pnt
4 Jens Walvoort 76 pnt
5 Cas Valk 71 pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search