Kay en Raff de Wolf van het Beursfoon KTM team zijn in het Open Nederlands Kampioenschap in Rosmalen allebei op het podium geëindigd. Bij de 85cc grote wielen won Kay beide manches en bij de kleine wielen werd Raff derde.

Na zijn sterke optreden in de Dutch Masters of Motocross afgelopen maandag in Oldebroek stond Kay vol vertrouwen aan de start in Rosmalen. In de tijdtraining zette hij dan ook meteen de toon door de snelste tijd te noteren in zijn groep. In de eerste manche wist hij gelijk kopstart te pakken en wist iedere ronde iets weg te lopen bij de concurrentie. Om geen onnodige risico’s te lopen liet Kay in de slotfase het tempo iets zakken en kwam als winnaar over de finish.

De tweede manche werd een kopie van de eerste manche. Opnieuw nam Kay de holeshot en wist gedurende de manche een comfortabele voorsprong op te bouwen. Met de dubbele zege in Rosmalen staat de crosser uit Eersel nu nog steviger aan de leiding in het Open Nederlands Kampioenschap grote wielen.
Bij de kleine wielen wist Raff in de tijdtraining de derde tijd op de klokken te zetten, dit gaf hem een goede uitgangspositie voor in de manches. In de eerste manche pakte hij een redelijke start maar helaas kwam hij gedurende de manche drie keer ten val waardoor hij niet verder kwam dan een vijfde positie.

In de tweede manche kwam Raff als zesde uit de eerste bocht. Hij bouwde zijn manche goed op en wist zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een derde plaats waarop hij ook finishte. In de tussenstand voor het Open Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen blijft Raff op een tweede plaats staan.
Aankomend weekend komen beide broertjes aan de start bij de volgende wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap in Westerbork.

ONK 85cc grote wielen Rosmalen
1 Kay de Wolf 100 pnt
2 Scott Smulders 90 pnt
3 Liam Everts 79 pnt
4 Kay Karssemakers 79 pnt
5 Cas Valk 71 pnt

ONK 85cc kleine wielen Rosmalen
1 Bradley Mesters 100 pnt
2 Giovanni Pruijmboom 90 pnt
3 Raff de Wolf 77 pnt
4 Cobus vd Vorstenbosch 77 pnt
5 Levi Schrik 76 pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search