Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek gewonnen en is hiermee de nieuwe leider geworden in het kampioenschap.

De Wolf opende in de ochtend sterk door in de training een super snelle tijd neer te zetten. Hij veroverde de pole position met een verschil van meer dan twee seconden op de tweede man en mocht hiermee in beide manches als eerste een plaats zoeken achter het starthek.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Echter tijdens de eerste ronde werd hij gepasseerd en viel terug naar een tweede plaats. Kay hield de kopman onder druk en wist niet veel later de koppositie terug in handen te nemen. Ondanks dat hij lang onder druk stond van de tweede man hield Kay het hoofd koel en sloeg in de slotfase een klein gaatje. Na een gecontroleerd gereden wedstrijd kwam hij als winnaar over de finish en pakte hiermee zijn eerste zege in dit kampioenschap.

Later op de dag voegde Kay er nog een klinkende zege aan toe in de tweede manche. Net als in de eerste manche stond hij lang flink onder druk maar de Wolf bleef netjes zijn ronden rijden en maakte weinig foutjes. Hiermee wist hij ook de tweede manche te winnen en pakte het maximale aantal punten.

Met een dubbele manchezege mocht hij aan het einde van de dag plaats nemen op het hoogste schavot en is de nieuwe leider geworden in het kampioenschap. De derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross wordt op zondag 6 mei verreden in Mill.

Daguitslag Dutch Masters 85cc in Oldebroek:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Liam Everts 42 Pnt
3 Dave Kooiker 36 Pnt
4 Scott Smulders 36 Pnt
5 Edvard Bidzans 27 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search