Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team is in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo op een tweede plaats geeindigd.In de eerste manche kwam hij na een matige start vanaf een elfde plaats terug naar voren en kwam uiteindelijk twee seconden tekort om de manche te kunnen winnen en werd tweede. In de tweede manche miste hij het ritme in de beginfase waardoor hij opnieuw een achterstand opliep. Later in de manche kwam hij ijzersterk terug maar kwam wederom net iets tekort en eindigde als tweede.

Kay begon aan de dag met een tweede tijd in de training en keek reikhalzend uit naar de eerste manche. Echter toen het starthek naar beneden klapte, kwam hij slecht weg en moest van buiten de top tien terug naar voren zien te komen. Tijdens de eerste ronde wist hij vele plaatsen winst te boeken en kwam op een zesde plaats voorbij start/finish. Vervolgens kostte het hem wat moeite om het groepje dat voor hem reed te passeren. Na een aantal ronden had hij zich op weten te werken naar een tweede plaats en begon het gat van vijftien seconden op de kopman te dichten. Iedere ronde kwam hij iets dichterbij maar strandde uiteindelijk op twee seconden van de winnaar en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

In de tweede manche pakte de Wolf een veel betere start en kon hij als leider aan de wedstrijd beginnen. Door een fout in het begin van de tweede ronde verloor hij de koppositie en omdat hij niet lekker in zijn ritme zat moest hij de kopman laten gaan. Met nog drie ronden te gaan vond hij zijn ritme en begon hij het gat van tien seconden te dichten. Alles werd op alles gezet maar uiteindelijk kwam hij net als in de eerste manche twee seconden tekort om de manche te kunnen winnen.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Kay ook in het dagklassement op een tweede plaats. Op tweede Paasdag wordt de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross verreden in Oldebroek.

Daguitslag Dutch Masters 85cc in Markelo:
1 Kay Karssemakers 50 Pnt
2 Kay de Wolf 44 Pnt
3 Scott Smulders 38 Pnt
4 Dave Kooiker 33 Pnt
5 Matti Jorgensen 28 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search