Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft succes en tegenslag gekend in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Boekel. Na een sterk gereden eerste manche kwam hij als winnaar over de finish maar na de pauze sloeg het noodlot toe in de sightling lap voor de tweede manche. Op de lange tafelberg sprong hij zijn wiel kapot waardoor hij de manche op rustige wijze uit moest rijden en niet verder kwam dan een zesendertigste plaats.

Even was het onduidelijk of de wedstrijd door zou gaan omdat er in de nacht van vrijdag op zaterdag sneeuw was gevallen in Boekel. De organisatie stelde echter alles in het werk om de wedstrijd door te kunnen laten gaan en had het circuit sneeuwvrij voor de zondag. Op het bevroren circuit liet Kay gelijk in de tijdtraining een goede snelheid zien. In zijn groep trainde hij als snelste waarbij zijn tijd ook het snelste was van de beide groepen. Dit zorgde ervoor dat hij in beide manches als eerste een plaats mocht zoeken achter het starthek.

In de eerste manche pakte hij een goede start en kwam op een tweede plaats door de eerste bocht. Met een goed ritme stootte hij door naar de koppositie en stond deze in de rest van de manche niet meer af. Hiermee boekte Kay zijn tweede manchezege van het seizoen.

In de sighting lap voor de tweede manche sloeg het noodlot toe voor Kay want bij de landing van de lange tafelberg knapten er een aantal spaken kapot en dit zorgde ervoor dat zijn wiel niet stabiel genoeg meer was om voluit te kunnen rijden. Kay besloot om toch van start te gaan om zo toch nog punten te scoren. Hij heeft de manche uitgereden maar meer dan een zesendertigste plaats zat er helaas niet in.

Ondanks zijn tegenslag in de tweede manche is Kay wel de nieuwe leider in het Open Nederlands Kampioenschap geworden. Je mag namelijk twee manches aftrekken en wanneer je dan de punten bij elkaar optelt heeft Kay de leiding in het kampioenschap in handen.
Aanstaande zondag staat voor Kay de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op het programma in Markelo.

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search