Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team is positief aan het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Gemert begonnen. Ondanks dat hij in de eerste manche geen achterrem had, wist hij er toch nog een vierde plaats uit te halen. In de tweede manche revancheerde hij zich door de manche winnend af te sluiten en zo als tweede te eindigen in het dagklassement.

In de training lag de temperatuur nog onder het vriespunt. De baan lag er vanwege de vorst knetterhard en spiegelglad in. Kay nam geen enkel risico en bouwde zijn ritme rustig op. Dit zorgde voor een zevende tijd in zijn groep waarmee hij in beide manches als dertiende een plaats kon zoeken achter het starthek.

Voor de start van de eerste manche kreeg Kay een tegenslag voor de kiezen. Zijn achterrem was kapot en kon niet meer gemaakt worden, wat betekende dat hij zonder rem de wedstrijd in moest. Kay reed netjes en ondanks dat hij niet helemaal voluit kon rijden, wist hij in de slotfase toch door te stoten naar een vierde plaats waarmee hij zijn kansen op een podiumplaats open hield.

Belust op revanche stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Hij zat er goed bij na de start en wist gelijk in de beginfase door te stoten naar de koppositie. Strak rijdend werkte hij zijn ronden af en hield de koppositie in handen tot over de finish.

Met een 4-1 in de manches eindigde Kay op een tweede plaats in het dagklassement. Volgend weekend wordt de tweede wedstrijd verreden in Boekel.

Daguitslag ONK 85cc in Gemert:
1 Liam Everts 95 Pnt
2 Kay de Wolf 88 Pnt
3 Scott Smulders 86 Pnt
4 Dave Kooiker 79 Pnt
5 Cas Valk 69 Pnt
Fotocredits: Eric Laurijssen
Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search