Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Rhenen succes en tegenslag gekend. In de eerste manche kwam de crosser uit Eersel net iets tekort om de manche te kunnen winnen en werd tweede. In de tweede manche raakte hij bij de start betrokken bij een zware valpartij. Met vele schaafwonden en een gehavende motor wist hij de manche toch nog uit te rijden op een 27ste plaats waarmee hij uiteindelijk nog elfde werd in de daguitslag.

In de training was het circuit nog super snel maar Kay had de juiste lijnen al snel gevonden en wist een hele snelle tijd op de klokken te zetten. Hij veroverde de pole position met een verschil van 1,1 sec op de tweede man.

In de eerste manche pakte Kay een goede start en kwam op een tweede plaats door de eerste bocht. Een aantal ronden wist hij stand te houden op deze positie totdat hij door een klein foutje even terug werd gezet naar een derde plaats. Kay hield het tempo strak en wist met nog drie ronden te gaan de derde plaats terug in handen te nemen. Vervolgens ging hij in de aanval op de kopman maar omdat de verschillen klein waren, lukte het hem net niet om de koppositie over te nemen waardoor hij als tweede over de finish kwam.

Bij de start van de tweede manche ging het helemaal fout. Op het startterrein kwam er een andere rijder vlak voor hem ten val. Kay kon hem niet meer ontwijken en kwam zwaar ten val. Hierbij werden Kay en zijn motor aangereden door verschillende andere rijders. Hierdoor liep zijn motor veel schade op en ook Kay kwam er niet zonder schaafwonden op rug en armen vanaf. Ondanks de pijn en een krom stuur vervolgde hij met meer dan een ronde achterstand de wedstrijd. Het doel was om de wedstrijd uit te rijden en te proberen zoveel mogelijk punten te pakken. Dit lukte want met een zevenentwintigste plaats wist hij de schade nog enigszins beperkt te houden.

Door zijn mindere uitslag in de tweede manche moest Kay in het dagklassement genoegen nemen met een elfde plaats. Na de wedstrijd in Rhenen blijft Kay leider in de tussenstand en heeft een voorsprong van 48 punten op de tweede man. Aanstaande zondag staat voor Kay zijn thuiswedstrijd in Eersel op het programma.

Daguitslag ONK 85cc in Rhenen:
1 Liam Everts 95 Pnt
2 Dave Kooiker 88 Pnt
3 Scott Smulders 77 Pnt
4 Sem de Lange 71 Pnt
5 Cas Valk 71 Pnt
11 Kay de Wolf 59 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search