Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Winterswijk beide manches op zijn naam geschreven.

Na het behalen van zijn Europese zone titel in Schwedt vorige week, stond ook Kay de Wolf weer scherp aan de start in de 85cc grote wielen. In de eerste manche kwam Kay als snelste over het starthek en stuurde zijn KTM machine als eerste door de eerste bocht. Hierna schroefde hij het tempo meteen op en ronde na ronde wist hij verder weg te lopen bij de concurrentie. Dit leverde Kay bij het vallen van de finishvlag een voorsprong van zo’n vijftien seconden op. Met vertrouwen bereidde hij zich voor op de tweede manche. Ook ditmaal wist hij op zijn door Hannamax geleverde KTM machine de kopstart te pakken maar nu had hij meer moeite om de concurrentie van zich af te schudden. Toen de koplopers halverwege de manche tussen de achterblijvers kwamen, wist Kay een gaatje te slaan en bouwde zijn voorsprong uit naar zo’n tien seconden. Toen de tweede man in de wedstrijd ten val kwam had de Beursfoon KTM-rijder een voorsprong van vierentwintig seconden waarmee hij de manche gecontroleerd uitreed.

 

Aankomend weekend staat het Beursfoon KTM team aan de start bij het ONK in Westerbork.

ONK 85cc GW Winterswijk
1 Kay de Wolf 100 Pnt
2 Dave Kooiker 86 Pnt
3 Jelle Bankers 76 Pnt
4 Adam Kovacs 74 Pnt
5 Kjell Verbruggen 71 Pnt
9 Scott Smulders 58 Pnt
12 Sem Beijer 57 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search