Kay de Wolf van het Beursfoon KTM team heeft afgelopen weekend in Schwedt de vijfde voorronde voor het Europees kampioenschap jeugd weten te winnen.

Afgelopen weekend werd op het mooie circuit in Schwedt de vijfde en laatste voorronde verreden voor het Europees kampioenschap in de 65cc en 85cc. De baan gelegen in de deelstaat Brandenburg kende mooie hoogteverschillen en grote springbulten. De rijder uit het Beursfoon KTM team reisden vol vertrouwen af naar de wedstrijd waar Ivano en Kay zich ook nog eens konden kronen tot Europees zone kampioen Noord/West.

In de eerste manche van de 85cc kende Kay de Wolf een redelijk goede start. Meteen in de eerste ronde zette de KTM-rijder de coureurs voor zich onder druk en zodoende schoof hij direct door naar de derde plaats. Door een hoog tempo te rijden wist Kay in de vierde ronde ook de tweede plaats over te nemen en moest hij alleen de Australiër Jett Lawrence nog voor zich dulden. Ondanks de negen seconden achterstand legde Kay zich niet neer bij de tweede plaats en ging hij in de achtervolging. Ronde na ronde wist hij tijd goed te maken maar op de finish kwam hij helaas net één seconde te kort. Bij het vallen van het starthek kwam Kay opnieuw goed van zijn plek en halverwege de eerste ronde kreeg hij de tweede positie al in handen. Hierna ging hij meteen op jacht naar Lawrence waarna hij in de vierde ronde de koppositie overnamen. Hierna kwam Lawrence ook nog ten val waarna Kay weg kon rijden en de wedstrijd gecontroleerd wist uit te rijden.

 

Met de zege in Schwedt wist Kay de Wolf ook de zone titels veilig te stellen. De finale van het Europees kampioenschap motocross is op 22-23 juli in Loket, Tsjechië. Komend weekend staat de volgende ONK alweer op de planning, welke wordt verreden in Winterswijk.

Daguitslag EK 85cc Schwedt:
1 Kay de Wolf​​ 47 Pnt
2 Jett Lawrence​​ 47 Pnt
3 Noel Nillson​​ 40 Pnt
4 Magnus Schmith ​36 Pnt
5 Max Palsson​​ 28 Pnt
10 Scott Smulders​ 19 Pnt
25 Sem Beijer​​ 0 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search