Beursfoon KTM rijder Kay de Wolf heeft afgelopen weekend het ONK 85cc in Lelystad op zijn naam geschreven. Op het harde circuit werd Scott Smulders vierde en Sem Beijer dertiende. Op zondag stond alweer de volgende wedstrijd gepland in het zand van Eersel. Hier wist Kay als derde te eindigen en ook teamgenoot Scott Smulders finishte opnieuw in de top vijf. Sem werd in het Eerselse zand als twaalfde geklasseerd.

Op het harde circuit van Lelystad lag het tempo hoog in de training. De Beursfoon-rijders gingen ervoor om scherpe tijden op de klokken te zetten en dit resulteerde in een derde tijd voor Kay.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was het Kay die kopstart wist te pakken. Helaas maakte hij in de tweede ronde een foutje waardoor hij de leiding in de wedstrijd verloor. Vervolgens probeerde Kay de opgelopen achterstand op de koploper goed te maken maar slaagde hier niet en besloot om de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit te rijden op een tweede plaats. Scott kwam niet goed uit de start en moest een inhaalrace rijden. In zijn mooie Fox kleding wist hij gedurende de wedstrijd vele rijders te passeren en finishte op een sterke vierde plaats. Ook Sem zat er niet goed bij na de start. Op zijn Eurol gesmeerde KTM machine kwam hij gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren en kwam op het moment dat er met de finishvlag werd gezwaaid als achttiende binnen.

Ook in de tweede manche wist Kay kopstart te pakken en slaagde erin om Jett Lawrence de hele manche achter zich te houden. In het eerste deel van manche zat de top vier vlak bij elkaar maar halfweg de wedstrijd reden Kay en Jett Lawrence zich los. Hierna kregen de toeschouwers een mooi gevecht te zien tussen de beide koplopers maar het was Kay die aan het langste eind trok.

 

Op zondag ging het Open Nederlands Kampioenschap verder op het zandcircuit van Eersel. Kay miste op een haar de pole position en begon de dag als tweede in de tijdtraining. Scott en Sem gingen een aantal keren op pad om een snelle tijd neer te zetten. Dit resulteerde in een achtste tijd voor Scott en een zestiende plaats voor Sem.

De temperaturen liepen voor de eerste manche flink op en het beloofde dan ook een zware wedstrijd te gaan worden. Scott en Kay schoten weg toen het starthek viel en als eerste en tweede konden ze aan de wedstrijd beginnen. Kay nam in de tweede ronde de koppositie over en wist hier een aantal ronden op stand te houden totdat hij in de zesde ronde een foutje maakte en terug viel naar een tweede plaats. Hij gaf alles om de kopman terug te pakken maar kreeg het gat niet meer gedicht en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Scott wist in de eerste helft van de wedstrijd goed mee te gaan maar moest daarna het tempo iets laten zakken vanwege zijn schouderblessure en kwam als vierde binnen. Nadat Sem een goede start had weten te pakken, maakte hij in de eerste ronde een foutje, wat hem verschillende plaatsen koste. Na deze tegenslag herstelde hij zich goed en wist als veertiende over de finish te komen.

Na de pauze was het opnieuw Scott die in zijn mooie Fox kleding kopstart wist te pakken. Hij reed een sterke wedstrijd maar door een foutje in de slotfase verloor hij twee plaatsen en moest hierdoor genoegen nemen met een zesde plaats. Kay kwam als vierde over de eerste springschans. De top vier bleef hierna enkele ronden bij elkaar waarna zich halverwege de wedstrijd een kleine valpartij voordeed. Dit koste de inwoner van Eersel twee plaatsen en ruim tien seconden. Hierna duurde het even voordat Kay zich herpakte en zijn ritme hervond. Met nog twee ronden te gaan had hij zich terug geknokt naar de vierde plek en vond het achterwiel van de derde man. Wat Kay ook probeerde, het lukte hem niet om er voorbij te komen en werd als vierde afgevlagd. Sem liet zijn Prox koppeling goed opkomen bij de start en kon in het middenveld aan de wedstrijd beginnen. De hele manche reed hij een goed tempo en zag dit beloont worden met een dertiende plaats.

Aankomend weekend komen Kay, Scott en Sem in actie tijdens de finale van de Dutch Masters of Motocross, welke wordt verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Voor vele duizenden mensen zullen zij het beste van zichzelf laten zien. Een week later staat de finale van het Europees Kampioenschap 65cc en 85cc gepland in het Tsjechische Loket en de drukke drie weken worden afgesloten met het wereldkampioenschap 65cc en 85cc in Estland.

Daguitslag ONK 85cc Lelystad:
1 Kay de Wolf 95 Pnt
2 Jett Lawrence 95 Pnt
3 Kay Karssemakers 82 Pnt
4 Scott Smulders 73 Pnt
5 Liam Everts 71 Pnt
13 Sem Beijer 53 Pnt

Daguitslag ONK 85cc Eersel:
1 Jett Lawrence 100 Pnt
2 Kay Karssemakers 86 Pnt
3 Kay de Wolf 83 Pnt
4 Dave Kooiker 76 Pnt
5 Scott Smulders 73 Pnt
12 Sem Beijer 55 Pnt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search