Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft bij de MX of Nations in het Britse Matterley Basin de MX2 klasse weten te winnen. De Wolf maakte daarnaast deel uit van TeamNL en wist samen met Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff derde te worden in het landenklassement.

Een week nadat Kay voor de eerste keer wereldkampioen wist te worden in Spanje, stond de MX of Nations in Engeland op het programma. Kay was geselecteerd voor TeamNL en was gemotiveerd om het seizoen sterk af te sluiten. De Wolf kwalificeerde zich op zaterdag als vijfde en was er klaar voor om op zondag de strijd met de beste rijders van de wereld aan te gaan.

In zijn eerste manche liet de Wolf een hele sterke indruk achter en ging het gevecht aan met de zwaardere 450 rijders. De Wolf wist op een knappe zesde plaats over de finish te komen en scoorde hiermee belangrijke punten voor TeamNL.

In zijn tweede manche ging de Wolf er opnieuw voor. In de beginfase vocht hij mee in de top drie maar door een kleine valpartij verloor hij de aansluiting. Hij herpakte zich goed en finishte op een goede vijfde plaats, waarmee hij de tweede MX2-rijder was.

Met een 1-2 in de MX2 klasse won Kay het dagklassement. Samen met TeamNL wist de Wolf derde te worden in het landenklassement.

Commentaar Kay de Wolf:’’Het was een zwaar maar mooi weekend en het kwam aan tot aan de laatste manche om Nederland op het podium te krijgen. We hebben alles gegeven en ik ben heel blij met het resultaat. Het was indrukwekkend om voor het MX of Nations publiek op het podium te mogen staan. Het is heel speciaal om het seizoen af te ronden met een volgende gouden plaat in de MX2 klasse. Ik wil iedereen binnen het team bedanken, mijn familie en vrienden voor al hun ondersteuning. 2024 was er één voor in de record boeken.

Einduitslag landenklassement:
1 Australie 26 Pnt
2 USA 29 Pnt
3 Nederland 36 Pnt
4 Spanje 45 Pnt
5 Frankrijk 50 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search