Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft tijdens de MX of Nations in het Franse Ernee een goede prestatie neergezet. Onder toeziend oog van duizenden mensen ging de Wolf de strijd aan met de beste rijders ter wereld en wist derde te worden in de MX2 klasse.

Kay maakte tijdens de MX of Nations deel uit van TeamNL. Helaas kreeg het team op zaterdag een tegenslag voor de kiezen want Glenn Coldenhoff kwam ten val en kon hierdoor op zondag niet meer deelnemen aan de wedstrijd. Dit betekende dat een goed eindresultaat als team gelijk verkeken was waardoor Kay moest proberen om hoog te eindigen in het individuele klassement.

De Wolf begon op zaterdag veelbelovend aan het weekend. In de vrije training zette hij een goede tweede tijd op de klok en na een mooie inhaalmanoeuvre op de Amerikaan RJ Hampshire in de laatste ronde kwam hij op een vierde plaats binnen in de kwalificatieheat.

In de eerste manche reed de Wolf een hele sterke wedstrijd. Hij nam het in deze manche op tegen de MXGP klasse en reed zich de top tien in. De Wolf weerde zich kranig en kwam op een elfde plaats over de finish, waar hij de derde MX2 rijder van was. Ook in de tweede manche liet de Wolf zich zien. Tussen de rijders van de open klasse werkte hij zich gedurende de wedstrijd op naar een zevende plaats. Echter door een valpartij verloor hij twee plaatsen en werd negende. Van de MX2 rijders leverde dit hem een derde plaats op in het dagklassement!

Commentaar Kay de Wolf: “Ik ben blij met hoe ik reed dit weekend. Vanaf Matterley Basin heb ik grote stappen in de goede richting gezet en dat was hier te zien. Uiteraard is het jammer dat Glenn Coldenhoff ten val is gekomen en geblesseerd af moest haken. Hierdoor was het onmogelijk om als team een goed resultaat neer te zetten. Ik wil mijn team bedanken en kijk met vertrouwen uit naar 2024.”

Uitslagen – 2023 Motocross of Nations

MXGP/MX2 – Moto 1
1. Romain Febvre (Kawasaki) 35:22.325;
2. Jorge Prado (GASGAS) 35:24.645;
3. Ken Roczen (Suzuki) 35:48.491…
11. Kay de Wolf (Husqvarna) 36:17.189;

MX2/Open – Moto 2
1. Maxime Renaux (Yamaha) 34:00.428;
2. Tom Vialle (KTM) 34:01.310;
3. Liam Everts (KTM) 34:17.770…
9. Kay de Wolf (Husqvarna) 34:49.639;

Eindklassement landenteams:
1. Team France 14pts;
2. Team Australia 34pts;
3. Team Italy 43pts…
5. Team Belgium 55pts;
19. Team Netherlands 44pt

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search