Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing is op zijn twintigste verjaardag voor de eerste keer in zijn carrière wereldkampioen MX2 geworden. Met een 7-2 in de manches eindigde de Wolf op een vierde plaats in de Grand Prix en dit was ruimschoots voldoende om de titel in de wacht te slepen.

Op het verraderlijke circuit van Cozar zette de Wolf op zaterdag een vierde tijd neer in de tijdtraining. Dit werd gevolgd met een derde plaats in de kwalificatieheat. De Wolf reed een bekeken wedstrijd en vermeed grote risico’s.

In de eerste manche op zondag kwam de Wolf niet goed weg bij de start en kwam pas op een tiende plaats uit de eerste ronde. De Wolf had het moeilijk om in zijn ritme te komen wilde uit de risico’s blijven. In het tweede deel van de wedstrijd begon het beter te gaan en wist hij nog verschillende posities op te schuiven om uiteindelijk als zevende over de finish te komen.

In de tweede manche had hij aan een achttiende posities voldoende om de titel in de wacht te kunnen slepen. Hij begon goed want hij nam de holeshot en leidde in de beginfase. Daarna viel hij terug naar een tweede plaats en wist zich hierop goed staande te houden. De Wolf hield het vol tot aan de finishvlag en kroonde zich met een tweede plaats tot wereldkampioen.

Met een 7-2 in de manches werd hij vierde in het dagklassement. Aankomend weekend zal de Wolf voor TeamNL uitkomen in de MX of Nations in het Britse Matterley Basin.

Commentaar Kay de Wolf: “Het is geweldig! En dat op mijn verjaardag. Ik heb nu zoveel emoties over dit resultaat. Dit team geloofde vanaf het begin in mij. Ze tekende mij in 2018 toen ik nog op de 85cc reed. Ze hebben me iedere dag gesteund. Van de EMX125 naar de EMX250 en nu in de MX2. Het is ongelooflijk. Ik had het niet gekund zonder al het harde werken van dit team. Zij hebben geweldig werk verricht. Ik heb gedaan wat ik vandaag moest doen en dat was de titel veilig stellen. In de tweede manche pakte ik kopstart en reed vanaf dat moment gecontroleerd naar de finishvlag. Ik wil al mijn vrienden, familie en het hele team bedanken. Ik heb het met ze getroffen. Ik heb de gouden plaat nu eindelijk te pakken en dit gaan we zeker vieren!”

Fotocredits – Fullspectrum Media

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search